Kuva: Shutterstock

Minkä laatuista spermaa eurooppalaisilla miehillä on? Suomi mukana listalla

28.05.2019 17:15 - Senni Loikala

Listalle koottiin Euroopan maita, joissa miespuolisten kansalaisten sperman laatua on tutkittu.

Geneven yliopiston tutkijoita kiinnosti vastikään, miten laadukasta sveitsiläismiesten siemenneste on. He toteuttivat tutkimuksen, johon osallistui yli 2500 nuorta miestä. Osallistujien tuli pidättäytyä harrastamasta seksiä kahden päivän ajan ja tuon jälkeen heidän tuli välittää tutkijoille spermanäytteensä.

Tutkijat huolestuivat saamistaan tuloksista. Jopa 60 prosentilla osallistujista oli huomautettavaa sperman laadussa. Ongelmiin lukeutuivat esimerkiksi liian vähäinen siittiöiden määrä, siittiöiden liikkuvuuteen liittyvät vaikeudet ja epänormaalisti muodostuneet siittiöt.

17 prosentilla osallistujista sperman laatu oli niin heikko, että tutkijat arvelivat sen vaikuttavan negatiivisesti lisääntymismahdollisuuksiin.

Miesten sperman laatu on heikentynyt länsimaissa jo pitkään. Osa asiantuntijoista uskoo, että modernit elämäntavat vaikuttavat asiaan.

Sveitsiläismiesten sperman laatua verrattiin muissa Euroopan maissa asuvien miesten tilanteeseen. Tutkijat ottivat selvää aiemmista selvityksistä vuosien takaa ja koostivat listan maista, joissa kansalaisten sperman laatua on tutkittu riittävällä tasolla. Kaikista huonoin sperman laatu on Tanskassa ja paras Espanjassa. Katso listaus alta.

1. Tanska

2. Norja

3. Saksa

4. Sveitsi

5. Suomi

6. Liettua

7. Viro

8. Espanja

Uutisoimme aiemmin Kiinassa käytössä olevasta laitteesta, joka on kehitetty sperman luovuttamiseen. Millainen laite on kyseessä? Katso täältä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Miehen parta ja hiukset paljastavat hänen kivestensä koon - tutkijoiden väite hämmentää!

Lue myös: Miehillä yllättävä taktiikka saada nainen tahtomaan seksiä - oletko huomannut?

Lue myös: Kohuelokuvassa 15-minuuttinen, aito suuseksikohtaus - näyttelijät olivat vastahakoisia

Kilpailut

Uusimmat