Kuva: Shutterstock

Yksin olemisen merkittävät hyödyt listattin - syyt, miksi jokaisen panostaa omaan aikaan

20.11.2019 17:15 - Emmi Moilanen

Yksin vietetty aikaa kehittää muun muassa luovaa ajattelua.

Kiireisen arjen keskellä oman ajan merkitys saattaa unohtua, ja omia hetkiä rauhoittumiseen tai omien projektien edistämiseen ei aina löydy. Pure Wow -sivusto uutisoi seikoista, joiden takia yksin vietetyn ajan priorisointi kuitenkin kannattaa.

Suomensimme merkittävimmät hyödyt alle.

Lisää iloa ja onnellisuutta

Psykoterapeutti Amy Morin kirjoittaa Forbes-lehdessä, että yksin vietetyllä ajalla on vaikutuksia siihen, kuinka onnelliskesi koet itsesi.

- Tutkimukset ovat osoittaneet, että kyky sietää yksinolemista on yhteydessä myös onnellisuuteen, tyytyväisyyteen ja hyvään stressinsietokykyyn.

Olet parempi ystävä

- Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että ajoittainen yksin vietetty aika on tärkeä pala toimivaa sosiaalista elämää. Jos siis haluat ottaa irti kaiken läheistesi kanssa viettämästäsi ajasta, varmista, että saat myös taukoa heidän näkemisestään, psykologi Thuy-vy Nguyen kertoo The New York Timesille.

Nukut paremmin

Pure Wow:n artikkelissa kerrotaan myös maineikkaasta tutkimuksesta, joka selvitti, että yhdessä nukkuvat pariskunnat kärsivät puolet todennäköisemmin uniongelmista. Yksin vietetty aika saattaa kannattaa siis myös yöllä, jotta unenlaatu pysyisi parempana.

- Jos olette kuitenkin jakaneet aina vuoteen eikä uniongelmia ole, ei tapoja tarvitse muuttaa, muistuttaa unispesialisti Neil Stanley.

Olet parempi vanhempi

Lapsiperheissä arjen pyörittäminen voi olla kiireistä ja vie runsaasti voimavaroja. Pure Wow:n artikkelissa muistutetaan, että jo lyhyt kävelylenkki ulkona tai rentoutuminen hyvän kirjan parissa voi tehdä tehtävänsä.

- Omaan aikaan ja hyvinvointiin panostaminen voi olla paras ratkaisu useissa tilanteissa, asiantuntija Mary Kay Fleming kertoo.

Olet mielenkiintoisempi tyyppi

Oma ja yksin vietetty aika kuluu usein omien harrastustemme ja intohimojemme parissa. Tämä tekee meistä yhä persoonallisempia yksilöitä.

Jotkin asiat ovat vain parasta tehdä niin, ettei siinä ole ketään muuta ympärillä. Sosiaalisimmankin tyypin pitäisi säännöllisesti ottaa aikaa itselleen, sillä tämä kehittää persoonallisuuttamme, keskittymiskykyä ja luovaa ajattelua.

Lue myös: Hälyttävä tulos - pitkäaikainen stressi voi haurastuttaa luita

Lue myös: Tiesitkö? Erillään vietetty aika voi paljastaa, oletko löytänyt vierellesi Sen oikean

Lue myös: Etkö ole aamu- tai iltavirkku? Saatat samaistua uusiin unityyppeihin "torkkujaan" ja "iltapäivään"

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat