Kuva: Shutterstock

Irti sokerikoukusta – täsmävinkit, joiden avulla katkaiset makean himon kivuttomasti

18.01.2020 14:15 - Emmi Moilanen

Sokeria ei tarvitse kieltää itseltään kokonaan, etenkin, jos herkuttelukierteestä tuntuu olevan vaikea päästä irti.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin merkeistä, joiden avulla keho hälyttää sinulle liiallisesta sokerin kulutuksesta. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Jos olet auttamattomasti sokerikoukussa ja herkkujen vähentäminen tuntuu vaikealta, hyödynnä ravitsemusterapeutti Jackie Ballou Erdosin Popsugar-sivustolle listaamat neuvot ruokavalion siistimiseen.

Salli itsellesi päivittäin pieni herkku. Erdos on sitä mieltä, että totaalikieltäytyminen tekee sokerikoukusta irtautumisesta entistä vaikeampaa. Salli pieni, päivittäinen herkku itsellesi; oli se sitten muutama pala suklaata tai keksi kahvin kanssa nautittuna.

Älä venytä ateriavälejä. Nälkä kasvattaa myös erilaisia mielitekoja ruokiin, jotka tarjoavat nopeasti energiaa, kuten sokerisiin herkkuihin.

Varmista, että saat aamupalalla riittävästi proteiinia. Esimerkiksi kananmunat ja maapähkinävoi ovat hyviä lisukkeita aamupalalle.

Suosi aterioilla hyviä rasvoja sisältäviä ruoka-aineita. Rasva sulaa hitaammin, jolloin tunnet olosi kylläiseksi pidempään. Esimerkiksi pähkinät ja siemenet, oliiviöljy ja avokadot sisältävät runsaasti hyviä rasvoja.

Korvaa karkit muilla vaihtoehdoilla. Sokerihampaan kolotusta voi kokeilla hillitä myös jälkiruuaksi syödyillä hedelmillä.

Kiinnitä ruokavalion lisäksi huomiota myös elämän muihin osa-alueisiin. Riittävän pitkät yöunet ja stressitasojen laskeminen auttavat sokerikoukusta irtipääsemiseen.

Lue myös: Eikö ruoka maistu hyvälle? Syö se seisten

Lue myös: Kehosi kertoo, jos syöt liikaa sokeria - huomioi pienet vinkit

Lue myös: Onko herkkujen napostelu paheesi? 3 tehokasta keinoa avuksi

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat