Kuva: Shutterstock

Kehosi kertoo, jos syöt liikaa sokeria - huomioi pienet vinkit

29.01.2019 17:45 - Katariina Auvinen

Saatat esimerkiksi huomata, että sama makeamäärä ei tyydytäkään sinua.

Joulun jälkeen monet vannovat aloittavansa elämäntaparemontin viikkokausien herkuttelun jälkeen. Jos mietit, syötkö liikaa sokeria, kehosi voi antaa sinulle pieniä vihjeitä, joita todellakin kannattaa kuunnella. 

Marie Claire -julkaisu on listannut tällaiset oireet, joista tiedät, että nyt on aika keskittyä sokerin vähentämiseen ruokavaliossa. 

Sinä todella himoitset makeaa 

Monelle iskee iltapäivällä karmea makeanhimo, jota on vaikea ajatella tyydyttävänsä porkkanoilla tai muilla terveellisillä herkuilla. Jos sinun on vaikea olla päivittäin ilman makeita herkkuja, kannattaa tarkastaa oma ruokavalio, koska tämä on vinkki, joka kertoo sinun syövän mahdollisesti liikaa sokeria. 

Sama makeamäärä ei riitä sinulle 

Sokeriin voi julkaisun mukaan jopa koukuttua, joten mitä enemmän sokeria kulutat sen enemmän sitä himoitset. Kun huomaat, että sama keksi kahvipaussilla ei tyydytäkään makeanhimoasi, sinun kannattaa miettiä sitä, syötkö liikaa sokeria. 

Olet lihonnut 

Kyllä, makea näkyy myös vyötäisillä, joten jos painosi on noussut viime aikoina, kannattaa tarkastella ruokavaliota uudemmassa valossa. Koska sokerisissa herkuissa on pääasiallisesti hiilihydraattia eikä proteiinia, se ei pidä nälkääsi kurissa. Näin ollen syöt monesti herkkujen lisäksi myös muuta ruokaa aivan liikaa. Tämän lisäksi energiatasosi voi olla matala ja saata tuntea itsesi entistä väsyneemmäksi työpäivän jälkeen. 

Mielialasi vaihtelevat 

Sokerin syöminen aiheuttaa mielihyväpiikin, mutta verensokerin tipahtaessa se voi aiheuttaa myös ärtyisyyttä. Jos huomaat mielialojesi vaihtelevan paljon, se voi olla merkki liiallisesta sokerin kulutuksesta. 

Ihosi on huonossa kunnossa 

Sokeri vaikuttaa myös ihoosi ja sen kuntoon. Liiallinen sokerin syöminen aiheuttaa muun muassa finnejä. 

Lue myös: Haluatko pitää ihosi nuorekkaana? Lopeta sokerin syöminen heti

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat