Kuva: Shutterstock

Tarvitseeko hiilihydraattien syömistä vältellä iltaisin? Asiantuntijat vastaavat yleisiin myytteihin

26.01.2020 10:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi paahtoleipäpala avokadolla on erinomainen vaihtoehto iltapalaksi.

Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio koostuu niin proteiineista, hiilihydraateista kuin rasvoistakin. Osa pudottaa painoaan noudattamalla vähähiilihydraattista ruokavaliota, mutta osa välttelee hiilihydraattien syömistä myös turhaan erityisesti iltaisin.

Popsugar-sivusto haastatteli ravitsemuksen asiantuntijoita, jotka kumosivat yleiset ja pinttyneet, hiilihydraatteja koskevat myytit.

Myytti: Hiilihydraatteja ei pitäisi syödä enää illalla

Popsugarin artikkelissa muistutetaan, ettei ilta kuuden ja kahdeksan välillä tapahdu mitään niin maagista, että hiilihydraattipitoisten ruokien nauttiminen tulisi lopettaa – sillä ne eivät automaattisesti lihota sinua. Tärkeää sen sijaan on kiinnittää huomiota ruuan laatuun.

- Jos olet nälkäinen illalla, ehdottomasti pitäisi syödä jotakin pientä, kuten täysjyvämuroja tai paahtoleipäpala avokadolla, ravitsemusterapeutti Frances Largeman-Roth vinkkaa.

Myytti: Hiilihydraatit pitäisi ajoittaa aamuun, jotta ehdit kuluttaa ne päivän aikana

Ravitsemusneuvoja Emily Tills kumoaa myös tämän yleisen hiilihydraatteja koskevan myytin. Hänen mukaansa hiilihydraattien nauttimiselle ei ole aikaikkunaa, eikä tiettyä aikaa, jolloin keho kuluttaa nautittuja hiilareita.

Hiilihydraatteja tulisi syödä jokaisella aterialla ja hiilihydraattien välttelemisen sijaan tulisi kiinnittää huomiota monipuoliseen ruokavalioon sekä kohtuullisiin annoskokoihin.

Lue myös: Irti sokerikoukusta – täsmävinkit, joiden avulla katkaiset makean himon kivuttomasti

Lue myös: Kehosi kertoo, jos syöt liikaa sokeria - huomioi pienet vinkit

Lue myös: Viisi ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan - kuuluvatko jo ruokavalioosi?

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat