Kuva: Shutterstock

Teholiike, joka takaa vahvemmat vatsalihakset - katso kuinka teet sen oikein

15.04.2020 14:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Liike on ammattilaisten suosiossa siksi, että se tehoaa jokaiseen vatsan alueen lihakseen.

Moni on tottunut tekemään vatsalihastreeninsä tuttua kaavaa toistaen. Monilla siihen liittyvät tutut istumaan nousut sekä lankut, jotka ovat tulleet vuosien saatossa jokaiselle tutuksi.

Ammattilaisten mukaan on kuitenkin olemassa yksi vastalihasliike, joka peittoaa monet muut tehokkuudellaan. Kyseessä on sivurutistus, joka takaa vahvemmat vatsalihakset, sillä se antaa kyytiä jokaiselle vatsan alueen lihakselle. 

- Tämä on tehokas liike, sillä se tehoaa jokaiseen osaan vatsassamme. Se treenaa niin ylä- kuin alavatsaakin sekä vinoihin vatsalihaksiin, julkisuudesta tuttuja kasvoja treenaava Nko Ogavor kertoo.

Parasta liikkeessä on se, että sen voi tehdä monella eri variaatiolla. Sen voi tehdä jalat koukussa tai jalat suorassa. Siihen voi myös halutessaan ottaa mukaan lisäpainoa, joten variaatioita riittää.

Jos haluat ottaa mukaan käsipainot tai kahvakuulan, tee liike niin, että teet tavallisen istumaan nousun ja samalla viet painon vastakkaiselle puolelle kehosi yli. Jos taas haluat tehdä teholiikkeen ilman painoa, ota mallia alta.

Lue myös: Urheiletko vain kävely- tai juoksulenkkien muodossa? Ota haltuun myös 3 minuutin vatsalihastreeni

Lue myös: Yritätkö polttaa rasvaa vyötäröltä? Vatsalihastreeniä tulisi tehdä vain muutamien minuuttien ajan

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat