Kuva: Shutterstock

Trendilaji, jota tuntuvat harrastavan nyt kaikki - hiki virtaa ja useat lihakset saavat treeniä

06.11.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Harjoitusta saavat tehokkaasti eri lihasryhmät.

Jos perinteinen salitreeni kyllästyttää, on aika kokeilla nyrkkeilyä! Nyrkkeily hurmaa urheilijoita nyt joukoittain, eikä syyttä. Lajin terveysvaikutukset ovat mittavat.

Sen lisäksi, että nyrkkeilyssä hiki virtaa solkenaan, kehittää se samaan aikaan useita eri lihaksia. Yhtä monipuolista treenimuotoa on hankala edes löytää.

Luonnollisesti nyrkkeilyssä isoa roolia näyttelevät kädet, sillä niillä isketään. Pelkästään kädetkin saavat kuitenkin monipuolista harjoitusta, sillä riippuen iskun suunnasta, koville joutuvat ojentajat, hauikset, kyynärvarret ja hartiat eli näiden treenaamisesta erikseen ei tarvitse enää huolehtia.

Vaikka nyrkkeilyn voisi ajatella olevan laji, joka rasittaa vain käsiä, ei se pidä lainkaan paikkaansa. Lajissa töihin pääsevät myös jalat ja vatsalihakset. Iskun voima lähtee reisistä ja vatsalihaksista, joilla hallitset koko torsoa ja tasapainoa. Myös pohjetreenin voimakkuus saattaa yllättää, sillä iskuun valmistautuessaan nyrkkeilijä liikkuu koko ajan pieniä askelia pohjelihastensa avulla. 

Lue myös: Trendiksi noussut laji näyttää kepeältä ja hauskalta, mutta kehittää uskomattoman monia lihaksia

Lue myös: Treenimuoto, josta povataan tämän vuoden hittiä - lukuisten terveyshyötyjen lisäksi kutkuttavan hauskaa

Lue myös: "Hämähäkkimiespunnerrus" nostaa treenisi aivan uudelle tasolle

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat