Näissä ammateissa kuluu eniten kaloreita – kuulutko joukkoon?

13.02.2012 15:45 - Eeva Rajala

Nykyään yhä useamman työ on pelkästään monotonista päätteellä istumista, eikä kaloreita kovin paljoa kulu. Amerikkalainen työnhakusivusto teki tutkimuksen, missä ammateissa kaloreita poltetaan eniten.

Glassdoor-sivuston tutkimuksen mukaan kaloreita palaa runsaasti esimerkiksi palomiehen, kunto-ohjaajan sekä lastenhoitajan ammateissa. Listan ykkönen on kuitenkin hienoinen yllätys.

10) Kuntovalmentaja
Mikä olisikaan parempi tapaa kohottaa kuntoa ja pitää siitä huolta kuin valmentaa toisia päivä toisensa jälkeen? Käytät suurimman osa työajastasi liikkumalla, nostelemalla, venyttelemällä ja jakelemalla neuvoja. Sen lisäksi, että pidät omasta kropastasi huolta, saat siitä vielä palkkaakin.

9) Maisemasuunnittelija
Maisemasuunnittelija ei vain piirrä suunnitelmia, vaan osallistuu fyysiseen työhön. Ammatissa monet eri lihasryhmät pääsevät töihin, kun kitket ruohoja, katkot oksia ja istutat kasveja ympäri nurmikoita ja kävelykatuja.

8) Vähittäismyyjä
Jos haluaa parantaa keskivartalon ja jalkojen lihaksia, vähittäismyyjän ammatissa se onnistuu. Ammatissa seisotaan, kävellään ja kirjaimellisesti ollaan liikkeessä lähes koko 8 tunnin työpäivä.

7) Palomies
Jo palomieheksi pääsyynkin vaaditaan rankat kuntotestit. Palomies saattaa joutua työssään pelastamaan ihmisiä ja jo painavien varusteiden lisäksi kantamaan ihmisiä turvaan, heidän kestävyyskuntonsa pitää olla hyvä. Painojen nosto on normaali treeni, sillä siinä jalat, rinta ja kädet saavat hyvää treeniä. Ainakin Yhdysvalloissa tavallinen palomiesten treeni on myös juosta 40 kerrosta seitsemään minuuttiin.

6) Lastenhoitaja
Jos haluat kunnon syketreenin, niin lastenhoitajan ammatti on sinua varten. Lastenhoitaja pelailee ja leikkii lasten kanssa, juoksee kaupungilla asioilla ja kirjaimellisesti juoksee myös lasten perässä. Tämä vaatii kuitenkin korkeaa energiatasoa, omistautuneisuutta ja halua tehdä pitkiä työpäiviä.

5) Kiertävä matkaopas
Kaupunkikierroksia kävellen tai pyöräillen tekevät matkaoppaat ovat listan sijalla 5. Heitä näkee runsaasti muun muassa New Yorkissa. Koko vartalo saa treeniä.

4) Uutisten valokuvaaja
Valokuvaajat ovat liikkeellä 24 tuntia vuorokaudessa, jotta kaikki maailman tapahtumat saadaan ikuistettua - toivottavasti vielä ensimmäisenä. He liikkuvat jatkuvasti, juoksevat, kiirehtivät ja kanniskelevat raskaitakin varusteita, jotta päivän ykkösuutinen voitaisiin ikuistaa parhaalla mahdollisella tavalla.

3) Katonrakentaja
Aamusta iltaan katonrakentaja nostelevat, siirtelevät, repivät, leikkaavat, peittävät ja kantelevat samaan aikaan, kun heidän täytyy keskittyä pitämään tasapaino. Varsinkin kesäisin polttavan auringon alla katonrakentajat polttavat kaloreita.

2) Muuttoauton kuljettaja
Jos haluat mahtavan lihakset kesäksi, kannattaa heti pestautua muuttoauton kuskiksi. Mikä sen parempaa kuin kanniskella sohvia, tuoleja ja sänkyjä elääkseen?

1) Hotellipalvelija
Jos palkkasi määrä riippuu siitä, miten nopeasti juokset paikasta toiseen, jokainen sekunti merkitsee. Nopeampi palvelu tarkoittaa yleensä parempaa palkkaa, minkä takia hotellipalvelijat polttavatkin kaloreita paljon juoksemalla edestakaisin asiakkaidensa mieliksi.

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat