Paino edelleen arka asia - näin naiset arvostelevat toisiaan!

07.05.2012 14:15 - Eeva Rajala

Niinhän sanotaan, että ensivaikutelma on se tärkein. Tuoreen selvityksen mukaan näin on ainakin naisten keskuudessa.

Glamour-lehden teettämässä selvityksessä tutkittiin, miten paljon fyysinen ulkonäkö, erityisesti paino, vaikuttaa naisten ensivaikutelmaan toisistaan. Tutkimukseen osallistui 1 800 naista iältään 18 - 40 vuotta. Naisten piti selventää tuntemuksiaan lihavista ja laihoista naisista.

Tulosten mukaan koehenkilöt kutsuivat lihavaa naista hitaaksi kuusi kertaa todennäköisemmin kuin laihaa naista. He kutsuivat lihavaa naista kurittomaksi seitsemän kertaa todennäköisemmin, huolimattomaksi yhdeksän kertaa todennäköisemmin ja laiskaksi 11 kertaa todennäköisemmin kuin laihaa naista.

Kun naisten piti seuraavaksi visioida eteensä laiha nainen, myös tuolloin koehenkilöt käyttivät negatiivisia sanoja luonnehtiessaan laihaa naista. He kutsuivat laihaa naista kaksi kertaa todennäköisemmin narttumaiseksi, ilkeäksi ja kontrolloivaksi kuin lihavaa naista. Naiset kutsuivat laihaa naista neljä kertaa todennäköisemmin turhamaiseksi ja itsekeskeiseksi kuin lihavaa, ja itserakkaaksi ja pinnalliseksi kahdeksan kertaa todennäköisemmin kuin lihavaa.

Siinä, missä puolestaan lihavaa naista pidettiin anteliaana, laihaa naista pidettiin tämän vastakohtana, tiukkana kurinpitäjänä.

Tutkijoiden mukaan paras yleistys, mikä selvityksen pohjalta voidaan tehdä, on se, että sekä lihavat että laihat naiset pitävät lihavia naisia huolimattomina, ja sekä lihavat että laihat naiset pitävät laihoja naisia ilkeinä. Johtopäätöksenä voisi pitää siis sitä, että kaikkia naisia arvioidaan koon perusteella.

Vaikkei vajaan 2 000 naisen kyselyä voi suoralta kädeltä yleistää, antaa se viitteitä siitä, miten naiset ajattelevat toisistaan. Paino näyttää vaikuttavan negatiivisesti siihen, miten naiset huomioidaan. Joissain tilanteissa tämä vaikuttaa myös naisen talouteen ja tunteisiin.

Viime viikolla Manchesterin yliopisto julkaisi tutkimuksen, missä selvisi, että liikalihavilla naisilla on vaikeampaa löytää työtä, heillä on pienempi palkka ja vähemmän mahdollisuuksia saada johtajan töitä kuin normaalipainoisilla naisilla.

Suurimpana ongelmana ja vihollisena näyttää olevan ihmisten pinttyneet mielikuvat, jotka ovat syntyneet lihavuus/laihuus-vastakkainasettelusta. Etenkin naisten paino on tarkkailtavana, ja tutkijoiden mukaan se voi erottaa, eristää ja kuluttaa naisia.

Mitenköhän paljon energiaa ihmiset vapauttaisivat muuhun hyödyllisempään tekemiseen ja ajatteluun, jos ihmisten painoasiat unohdettaisiin?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat