Haluatko yhden yön suhteen - tilaa tätä drinkkiä!

31.07.2012 20:45 - Senni Loikala

Tuore amerikkalaistutkimus antaa näyttöä drinkkivalintojen vaikutuksesta yhden yön suhteisiin.

Jos lempidrinkkisi on jekkubattery tai jokin muu energiajuomaa ja viinaa sekoittava tehopommi, kannattaa kenties olla aiempaa enemmän varuillaan baarissa. Jos nimittäin sängyssäsi kuorsaa tavan takaa edellisen illan poka ja morkkis painaa mieltä, tarjoaa tuore amerikkalaistutkimus näyttöä viinalla terästettyjen energiajuomien ja yhden illan suhteiden välisestä yhteydestä.

Tutkimukseen osallistuneista seksuaalisesti aktiivisista nuorista lähes 30 prosenttia kertoi nauttineensa energiajuomaan sekoitettua väkijuomaa kuluneen kuukauden aikana. Lähes puolet nuorista oli ollut petipuuhissa satunnaisen kumppanin kanssa. Heistä päälle 20 prosenttia oli ollut tuolloin humalassa ja reilulta 40 prosentilta jäi kondomit käyttämättä. Tutkimuksen tuloksena oli, että viinalla höystettyä energiajuomia suosivat nuoret päätyivät muita useammin spontaanisti sänkyyn.

- Alkoholin ja energiajuomien sekoittaminen johtaa tahattomaan ylenjuontiin, sillä kofeiini hankaloittaa oman humalatilan arvioimista, selvittää päätutkija Kathleen E. Miller.

Oletko sinä huomannut humatilan olevan erilainen nautittuasi jekkubatteryja tai muita viinoilla terästettyjä energiajuomia?

Lähde: Azcentral

Kilpailut

Uusimmat