Anu Saagim: Tarvittaessa vitamiiniruiskeita takamukseen

22.11.2012 18:15 - Eeva Rajala

Voice kysyy Terve minä -osiossa julkisuuden henkilöiltä terveysaiheisia kysymyksiä. Tällä kertaa vastaajana on suorapuheinen Anu Saagimilta. Mikä on Saagimin salainen paha ja miksi nainen on valmis ottamaan vitamiiniruiskeita takamukseensa?

Millainen treenaaja olet?
Huono treenaaja. En käy kuntosalilla, inhoan sitä hikoilua. Olen ulkona kävelijä, luistelija, hiihtäjä, ulkoilmaihminen.

Miten usein syöt päivässä ja mitä?
Syön silloin kuin mieleen tulee. Sanotaan näin, että jos on vähän töitä ja tekemistä, syön enemmän. Jos on paljon tekemistä, unohdan syömisen kokonaan. Syön ihan mitä sattuu. Siinä mielessä olen kyllä epäterveellinen syöjä. Syön tosi vähän lihaa, enemmän syön vihreätä, salaattia ja hedelmiä. Rakastan porkkanaa.

Mikä on lempiliikuntamuotosi?
Tykkään hirveästi luistelusta ja hiihtämisestä talvella ja kesällä rullaluisteluista. Olen luistellut pikkulapsesta saakka. Isoäiti laittoi minut luistelutreeneihin ja siitä se on jotenkin jäänyt. Mielestäni jäällä liiteleminen on niin romanttista ja kaunista katsottavaa. Silloin saa laittaa kauniita pukujakin päälle.

Kuka on terveyden esikuvasi?
Onko minulla edes sellaista? Kadehdin joskus joitakin ihmisiä. Ja kateus on hyvä juttu, koska silloin rupeat itsekin vähän tsemppaamaan enemmän. Jos näen kenet tahansa kauniin ihmisen, niin kateus iskee minuunkin, ja silloin rupean ehkä enemmän kävelemään ulkona ja lenkkeilemään. Ehkä minulla ei ole suoranaista esikuvaa. Ehkä Madonna on joskus. Ihailen sitä, että hän on nyt jo melkein 55-vuotias ja sellaisessa huippukunnossa. Joskus ajattelen, että vau! Jos hän pystyy siihen, miksen minäkin.

Mikä on liikuntamotivaattorisi? Mikä saa sinut liikkeelle?
Minut saa liikkeelle se, että jos katson peiliin ja näytän hyvin harmaalta ja olen alakuloinen. Se ehkä saa minut ottamaan niskasta itseäni kiinni ja lähtemään ulos.

Mikä on salainen paheesi?
Rakastan hirveästi suklaata. Syön myös kermakakkuja! Kaikki nämä tavallisimmat, eli sohvalla löhöillen ja jotain hyvää elokuvaa katsoessa syön hirveästi suklaata ja juon punaviiniä.

Oletko ikuinen laihduttaja?
En ole. Olen lopettanut sen vuosia sitten. Olen huomannut sen, että heti kun en ajattele laihduttamista eli en ajattele mitä pistän suuhuni, heti voin paremmin. Minulle riittää, jos katson peiliin ja näen, että nyt on peffa vähän levenemässä. Sitten tiedän sen, että lähden illalla pienelle lenkille. Se myös vaikuttaa ruokahaluuni. Jos näen, että peilistä katsoo vähän leviävä ihminen, se jotenkin viestittyy hermoihini ja syön automaattisesti vähemmän. Mutta en pidä mitään dieettejä, enkä popsi mitään pillereitä.

Käytätkö vitamiineja ja ravintolisiä?
Kyllä, sillä uskon niihin kaiken maailman kalaöljykapseleihin ja tällaisiin. Syön C-vitamiinia hirveästi talvisin ja myös D-vitamiinia. Olen tehnyt jopa senkin, että jos keväällä olen tosi alakuloinen, niin voin ottaa sellaisia ruiskeitakin peffaan! Esimerkiksi B-vitamiinia. Kyllä se auttaa.

Saatko tarpeeksi unta?
En aina saa tarpeeksi unta, mutta yritän. Joskus ajattelen, että viikonloppuna on aikaa ja nukun pidempään. Mutta se ei korvaa todellisuudessa sitä, oikeasti. Mutta olen valmis menemään töihin tuntia myöhemmin. Mikään ei kaadu siihen, mutta minun pitää saada 7 - 8 tuntia yössä nukkua.

Milloin on paras aika kuntoilla?
Se vaihtelee. Joskus paras aika on ollut aamuisin. Olen heittänyt lapsen kouluun ja sen jälkeen mennyt pienelle lenkille. Nykyisin kuntoilen myös iltaisin, se riippuu vähän mielentilasta. Luulen, että se painottuu kuitenkin aamuihin. Aamuisin olen pirteämpi ja se antaa ehkä enemmän potkua päivään.

Millaiset ovat parhaat treenivaatteet?
Minulla on sellaiset ihanat Björn Borgin urheiluvaatteet. Ne ovat kauniit ja mukavat. Ja kyllä minultakin kaapista löytyy tossuja. Haukun aina suomalaisnaisia, että kävelevät aina ympäriinsä tossuissa. Kyllä minullakin löytyy kaapista niitä kymmenen paria.

Mikä on parasta kuntoilumusiikkia?
En kuuntele musiikkia kuntoillessani. Minulla on radio, mitä kuuntelen. Tykkään sellaisista ohjelmista, missä puhutaan asioista. Tykkään saada tietoa, koska itsekin työskentelen toimittajana, niin se on tarpeen. Aina ei ole aikaa lukea, ei pysty lukemaan kaikkia lehtiä, nettisivuja ja kirjoja. Minusta se on hyvä tapa yhdistää lenkkeily ja kuunteleminen. Voihan kirjojakin kuunnella.

Kilpailut

Uusimmat