Vaihtelua välipalarahkaan - Voice kokosi parhaimmat tuunausvinkit

11.03.2013 08:45 - Reetta Haverinen

Maitorahkaa ja raejuustoa on pidetty kuntoilijoiden ruokavalion perustana kautta aikain, mutta lyhyellä aikavälillä niistä on tullut hyvinkin tuttu tuote kaikille niille, jotka ovat alkaneet kiinnittää huomiota ruokavalioonsa. Ei kannata kuitenkaan jämähtää tuttuihin maneereihin, vaan kokeilla vaihteeksi jotain uutta.

Työpaikalla rahkapurkit ovat jo tavanomainen näky taukotilojen jääkapeissa ja kaupoissa lähes jokaisen ostoskärrystä pilkottaa pari purkkia tätä vähärasvaista maitovalmistetta. Eikä ole kiistäminen, etteikö rahka olisi hyvä välipalavaihtoehto. Se on proteiinipitoista ja vähärasvaista ja sen variointimahdollisuuksia on rajattomasti. Siitä huolimatta monet tyytyvät nauttimaan maitorahkansa tutun mehukeiton kanssa. Voice kokosi alle muutamia vaihtoehtoja, joilla omia rahkavälipalojaan voi tuunata.

Loraus maitoa

Jos olet tottunut vetämään rahkaa sellaisenaan, kokeile notkistaa sitä maidolla. Maku pehmenee ja suutuntuma paranee. Rahka ei myöskään maistu maitotilkan jälkeen niin kitkerältä ja happamalta. Rahkan joukkoon on myös helpompaa sekoittaa muita lisukkeita.

Kermaa herkutteluhetkiin

Jos tahdot oikein herkutella, niin lorauta rahkan sekaan kermaa ja sekoita seos tasaiseksi. Saat aikaan myös mielenkiintoisia makuvaihteluita, kun laitat rahkan sekaan kookos-, kaura- tai soijamaitoa.

Mehukeitot ja tiivisteet

Perinteiset mehukeitot ja -tiivisteet tarjoavat myös rajattomasti vaihtelumahdollisuuksia välipalahetkiin. Versioita löytyy aina sokeroimattomista ja sokeroituihin ja eri valmistajien makuskaalat ovat nykyisin niin laajoja, että pelkoa kyllästymisestä ei varmasti ole.

Piltit

Lasten hedelmä- ja marjapilteillä saat nopeasti makua rahkaasi. Pilttejä löytyy kaupoista hyllytolkulla, joten voit varioida rahkasi makua vaikka päivittäin. Piltti ja rahkapurkki on myös erittäin kätevä kaksikko kantaa laukussa, eikä välipalan syöntiin tarvita muuta kuin lusikka.

Hedelmät, tuoreina tai purkista

Hedelmäpalat ovat varmasti monille tuttuja lisukkeita, joita syödä rahkan kanssa. Hedelmäcoctail- tai ananaspurkillinen on nopea lisä rahkan joukkoon. Tuoreiden hedelmien kuorimiseen ja pilkkomiseen tarvitaan taas hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Jos tahdot, voit pyöräyttää hedelmät ja rahkan tasaiseksi seokseksi blenderissä. Lorauta mukaan hieman mehua tai vaikkapa kermaa niin makuhermoja hivelevä smoothie on valmis!

Marjat

Marjat sopivat rahkan sekaan yhtä hyvin kuin hedelmätkin. Älä myöskään unohda, että esimerkiksi kuivatut hedelmät ja marjat ovat erittäin herkullisia rahkan joukossa. Perinteisten mustikoiden ja mansikoiden sijaan voit myös kokeilla rohkeasti esimerkiksi mulperi- tai gojimarjoja!

Mausteet ja jauheet

Kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja hunajalla saat todella paljon vaihtelua rahkan makuun. Pilko esimerkiksi omenaa rahkan joukkoon, lisää maitoa ja ripottele päälle kanelia, niin pikainen herkku on valmis. Joukkoon sopivat myös kaakaojauhe tai maustetut proteiinijauheet. Rohkeat voivat sekoittaa joukkoon vaikka pikakahvi- tai cappucinojauhetta!

Hiutaleet ja myslit

Suomalaisten makuun sopivat eritoten perinteiset puurohiutaleet, kuten ruis ja kaura. Eksoottisempaa makuvaihtelua kaipaaville taas kookoshiutaleet ovat kokeilemisen arvoisia. Helppo ja nopea ratkaisu on myös lisätä rahkan sekaan valmista myslisekoitusta.

Leseet ja rouheet

Kuitulese ja pellavarouhe kuuluvat monien kuntoilijoiden lempilisukkeisiin. Kuitupitoiset lisukkeet tekevät myös erityisen hyvää suoliston toiminnalle.

Pähkinät, siemenet ja rusinat

Kokeile välipalasi joukkoon erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Pehmeän rahkan joukossa rapeat sattumat tekevät suutuntumasta miellyttävän. Samalla varmistat, että saat päivittäisen annoksen pehmeitä, hyvälaatuisia rasvoja, joita siemenet ja pähkinät pitävät sisällään.

Levitettä leivälle

Rahkaa voit syödä myös leivän kanssa! Levitä leipäpalalle kerros marmeladia tai maapähkinävoita ja sivele sen jälkeen päälle maitorahkaa. Herkullista!

Suolainen versio

Jos tahdot kokeilla jotain rohkeampaa, tee rahkasta suolainen levite leivälle. Sekoita rahkan joukkoon esimerkiksi raejuustoa ja mausteita tai vaikka sinappia ja wasabi- tahnaa. Valele seos leivälle ja nauti!

Kilpailut

Uusimmat