Mieti minne pistät! Botox vaikuttaa mielialaasi

11.04.2013 20:15 - Katariina Näreaho

Halvaantuneet lihakset ja ilmeettömät kasvot voivat vaikuttaa myös henkiseen puoleen.

Tutkimuksia Botoxin vaikuttamisesta mielialaan on tehty jatkuvasti. Tuorein niistä tehtiin Englannissa Cardiffin yliopistossa. Tutkimustulokset osoittivat, että naiset joille oli pistetty huulten ympärille Botoxia, olivat taipuvaisempia tuntemaan masennusta.

Suosittu toimenpide halvaannuttaa lihakset, jolloin hymyileminen ei onnistu, eikä aivoihin välity signaalia ilon tunteesta.

- Ilmaisemme kasvoillamme tunteitamme: hymyilemme, koska olemme iloisia. Mutta myös hymyileminen tekee meidät iloiseksi, tutkimuksesta vastannut tohtori Michael Lewis tähdentää.

Lewisin aiempi tutkimus osoitti, että otsaryppyjä silottelleet Botox-käyttäjät tunsivat itsensä vähemmän masentuneiksi. Myös tähän päti sama selitys, kuin halvaantuneessa hymyssä. Otsan rypistäminen ilmaisee huolta ja ärtymystä, mutta kun lihakset eivät toimi, ei avoihin välity signaalia näistä tunteista.

Tutkimus vahvistaakin sen, että injektion paikalla on vaikutusta ihmisen emotionaaliseen puoleen. Otsassa ja sibeliusrypyissä Botoxilla on masennusta vähentävä vaikutus, kun taas suupieliin pistettynä masennuksen tunteet saattavat voimistua.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat