Vaaniiko pilkotussa sipulissa bakteeriongelma? Asiantuntija vastaa

15.04.2013 14:45 - Eeva Rajala

Voicen valjastamat Myytinmurtajat ratkovat viikoittain terveysaiheisia myyttejä. Tällä kertaa puhuttavat sipulit ja bakteerit. 

Terveystalon laillistettu ravitsemusterapeutti Anette Palssa, onko totta vai tarua, että sipuli kerää bakteereja, minkä vuoksi aiemmin pilkottua sipulia ei saisi syödä?

- Tarua. En ole aikaisemmin törmännyt tähän väitteeseen. Kun sipulia pilkkoo, siitä vapautuu happoja ja muita, ja maku muuttuu aika paljon. Sipuli ei maistu kauhean hyvältä, jos se on pitkän aikaa seisonut, Palssa kertoo.

Palssan käsityksen mukaan maun muuttuminen ei kuitenkaan ole vaarallista tai terveydelle haitallista. Jos leikattua sipulia ei päiväkausia säilö, Palssa ei näe minkäänlaista bakteeriongelmaa.

Sipulit ovat terveellistä syötävää, joskin monet karsastavat sipulia sen vahvan maun vuoksi. Kaikki sipulit ovat tärkeitä flavonoidien lähteitä.

Haluatko saada selvyyden mieltäsi askarruttavaan terveysmyyttiin? Asiantuntijamme selvittävät asian, joten lähetä kysymyksesi täällä!

Kilpailut

Uusimmat