Onko liika sinapin syönti vaarallista? Asiantuntija vastaa

23.04.2013 17:15 - Eeva Rajala

Voicen Myytinmurtajat selvittävät viikoittain vanhojen ja uusien terveysmyyttien paikkansa pitävyyttä. Tällä viikolla puhuttaa sinappi ja sen liikasyönti. 

Terveystalon laillistettu ravitsemusterapeutti Anette Palssa, onko totta vai tarua, että sinappia ei saisi syödä liikaa, sillä se kuivattaa verta?

- Tarua. Tämä on tosi hauska myytti. En tiedä, onko tämä joku vanhan kansan juttu. En ole aiemmin kuullut, eikä tälle ole mitään tieteellistä perustetta. Olisi kyllä tosi hauska tietää, mihin tämä perustuu ja mistä väite on peräisin, Palssa kertoo.

Palssa kertoo, että sinappia voi edelleen huoletta laittaa vaikka makkaran päälle grillatessa. Hän kuitenkin muistuttaa, että ketsupin lailla sinappi sisältää kohtalaisen paljon suolaa.

- Jos sitä nyt hirveästi rupeaa syömään, niin voihan ajatella, että nestettä kertyy elimistöön. Näkisin kuitenkin suurempana ongelmana sen makkaran siellä sinapin alla, Palssa muistuttaa.

Haluatko selvyyden itseäsi askarruttavaan terveysmyyttiin. Terveystalon Myytinmurtajat ovat sinua varten, joten lähetä myyttisi täällä!

Kilpailut

Uusimmat