Hoikistaa, ehkäisee syöpää... 10 syytä juoda sitruunamehua

29.05.2013 09:15 - Heli Thoren

Sitruunamehulla on monia yllättäviäkin hyötyjä terveyden kannalta.

Harva meistä tulee ajatelleeksi, että kaupan hedelmätiskiltä löytyy sellainen aarre kuin sitruuna. Keltaisen hedelmän hyötyjä on tutkittu, ja on todettu, että sen lisääminen ruokavalioon on monella tapaa kannattavaa. Nämä vaivat talttuvat sitruunamehun avulla:

1. Munuaiskivet

Kun juot desin verran sitruunamehua päivässä, nostat sitraattipitoisuutta virtsassasi. Tämän on todettu ehkäisevän munuaiskivien syntymistä.

2. Kipeä kurkku

Jos kurkkua kivistää tai olet joutunut puhumaan paljon, sekoita hunajaa kuumaan sitruunaveteen. Tämä auttaa kipeään.

3. Painonnousu

Sitruunan pektiinin on todettu olevan apuna taistelussa lihomista vastaan. Pektiini on ravintokuitu, joka paitsi hidastaa glukoosin imeytymistä myös pitää kylläisenä pidempään.

4. Hyttysen puremat

Kesä tuo mukanaan hyttyset, mutta pureman kutinan vie sitruuna mehu. Sekoita mehuun maissijauhoa ja lisää sitä pureman päälle. Ei kutise enää.

5. Hidas aineenvaihdunta

Aloita aamu lämpimällä sitruunavedellä. Sitruunamehu räjäyttää aineenvaihdunnan käyntiin heti aamusta. Sitruunan pektiini helpottaa myös ummetusta, sillä se tekee ulosteesta tiiviimpää ja helpommin liikkuvaa.

6. Kuona-aineet

Kun sekoittaa smoothien joukkoon sitruunamehua ja pellavansiemeniä, nämä yhdessä toimivat keholle detoxina, eli poistavat kropasta myrkkyjä ja kuona-aineita.

7. Flunssa

Sitruunamehu voi toimia jopa sairauksia ehkäisevänä hedelmänä. Sitruunan sisältämän limoniinin on todettu ehkäisevän viruksia.

8. Korkea verenpaine

Sitruuna sisältää kaliumia ja auttaa näin tasapainottamaan kehon nesteitä. Myös magnesium, jota sitruunasta löytyy, rentouttaa valtimoita. Flavonoidit puolestaan edistävät verisuonten terveyttä.

9. Kuume

Sitruunamehu on luonnollinen keino laskea korkeaa kuumetta. Kun kärsit kuumeesta, juo lasi vettä johon on sekoitettu sitruunaa. Sitruunamehu on luonnollinen keino vähentää kuumeilua myös perheen pienimpien kanssa.

10. Syöpä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että sitruunan mehu voi jopa auttaa taistelussa syöpää vastaan. Sitruunan sisältämän limoniinin on todettu suojaavan soluja syövältä.

Lähde: Fitsugar.com

Kilpailut

Uusimmat