Vaivaako heinänuha? Katso viisi vinkkiä oireiden helpottamiseen

03.06.2013 23:15 - Reija Saarinen

Moni suomalainen kärsii erilaisista allergioista. Yksi yleisimmistä on heinänuha, jonka oireita voi vähentää välttämällä tiettyjä asioita.

Tässä viisi vinkkiä joiden avulla heinänuhan oireita voi lievittää.

1. Yritä minimoida kontaktisi siitepölyn kanssa. Hyvä keino on pitää ikkunat ja ovet suljettuina, varsinkin silloin kun siitepölyä on runsaasti. Säännöllinen imurointi, vaatteiden kuivattaminen sisätiloissa sekä suihkussa käynti ulkoilun jälkeen auttaa myös vähentämään siitepölyn määrää, ja näin ollen myös oireita. Kuumimpina päivinä tuuletin on välttämätön, jotta ikkunat pystyy pitämään kiinni - hanki siis myös sellainen.

2. Käytä aurinkolaseja kun olet ulkona. Aurinkolasit estävät siitepölyn pääsyn silmiin. Tämä ehkäisee silmien kutinaa.

3. Hankaa pieni määrä vaseliinia sierainten alapuolelle. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta se saattaa estää siitepölyn kulkeutumisen nenään.

4. Pidä auton ikkunat suljettuina ajaessasi. Voit myös asentaa erilliset siitepölynsuodattimet ilmaventtiileihin vähentääksesi siitepölyn määrää autossa.

5. Älä stressaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan stressillä ja ankarilla siitepöyallergian oireilla on selvä yhteys. Syö hyvin ja nuku tarpeeksi, niin helpotat oireita. Muista myös välttää ruokia, jotka saattavat pahentaa oireita. Näitä ovat muun muassa omena, tomaatti, meloni, banaani sekä selleri.

 Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat