Rypyt suoristuvat, vastustuskyky paranee... 10 hyvää syytä syödä mansikoita

06.06.2013 08:15 - Heli Thoren

Pian mansikka-aika on parhaimmillaan. Punaisia herkkuja kannattaa popsia - tässä 10 pätevää syytä:

1. Vastustuskyky paranee

Yhdessä jälkiruokakulhollisessa mansikoita on päivän annos C-vitamiinia. C-vitamiini parantaa vastustuskykyä. Mansikan sisältämät antioksidantit ovat tutkimuksen mukaan myös erityisen hyviä ja edistävät näin sydämen ja verisuonten terveyttä.

2. Hoitaa näköä

Mansikan antioksidanttien on todettu ylläpitävän myös silmien terveyttä. Mansikan sisältämät antioksidantit ovat erityisen hyviä taistelussa harmaakaihia vastaan.

3. Ehkäisee syöpää

Koska mansikoissa on runsaasti C-vitamiinia, ja ne parantavat vastustuskykyä, on niillä vaikutusta myös syövän ehkäisyssä. Tutkimusten mukaan mansikoiden sisältämä luteoiini edesauttaa solujemme toimintaa.

4. Iho kiinteytyy

C-vitamiinia tarvitaan ihon kiinteyttä parantavan kollageenin valmistamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että runsas mansikoiden popsiminen näkyy myös ihon hyvinvointina. Koska ihomme menettää kollaageenia vanhetessaan, C-vitamiinin syöminen auttaa sitä säilymään elinvoimaisena.

5. Alentaa kolesterolia

Mansikan sisältämät fytokemikaalit ja flavonoidit auttavat sydäntä toimimaan paremmin monin eri tavoin. Mansikan antioksidantit estävät lipoproteeinin tekemiä tuhoja ja samalla sepelvaltimotautia.

6. Nivelet kiittävät

Mansikoiden syöminen pitää kehon tulehdukset loitolla ja parantaa nivelien toimintaa. Tutkimuksen mukaan naisilla, jotka söivät vähintään 16 mansikkaa päivässä, oli 14 % pienempi todennäköisyys saada erilaisia tulehduksia kehoon.

7. Alentaa verenpainetta

Mansikat sisältävät kaliumia, joka auttaa pitämään verenpaineen sopivan matalana.

8. Vatsan toiminta paranee

Mansikat sisältävät runsaasti hyviä kuituja, jotka auttavat ruuansulatuselimistöä toimimaan hyvin. Kuitupitoisten ruokien on myös todettu auttavan pitämään kakkostyypin diabeteksen loitolla.

9. Helpottaa painonhallintaa

Mansikoissa on vähän kaloreita, vaikka ne maistuvat ihanan makealta. Näin niiden popsiminen voi auttaa myös painonhallinnassa vähäisten kaloreidensa ansiosta.

10. Parantaa sikiön terveyttä

Mansikoiden sisältämän folaatin on todettu edesauttavan sikiön aivojen ja selkäytimen kehittymistä. Mansikoiden popsiminen auttaa siis myös jo syntymättömän pikkuisen oloja.

Lähde: Besthealthmag.au

Kilpailut

Uusimmat