Ruoka-aineet, jotka taistelevat vatsan turvotusta vastaan - katso apukeinot

09.06.2013 18:15 -

Monilla herkullisilla ruoilla on tapana pistää vatsa sekaisin tai turvonneeksi. Riittävä kuitujen ja kaliumin nauttiminen sekä kehon nestetytys ovat hyviä keinoja taistella turvonnutta vatsaa vastaan.  

Kesän helteisiin sopiva raikas vesimeloni on oiva tapa helliä vatsaa. Meloni sisältää C-vitamiinia, kaliumia ja mikä parasta siitä on 91 prosenttia vettä. Tämä yhdistelmä kuuman kesäpäivän ratoksi saa vatsan varmasti kuntoon.

Maitohappobakteereja sisältävät jugurtit ovat erinomaisia vatsan turvotuksen laskijoita. Hyviä bakteereita sisältävät jugurtit edistävät ruoansulatuskanavan toimintaa ja auttavat ylläpitämään suoliston terveyttä.

Parsan syönti on loistava tapa pitää vatsa kurissa. Yksi lautasellinen parsaa sisältää noin 400 milligrammaa kadiumia, joka vähentää turvotusta. Sivuvaikutuksena parsan nauttimisessa voi olla virtsan hajun voimistuminen.

Veden riittävä päivittäinen saanti on yksi tärkeimmistä asioista, jolla on mahdollista saada turvonnut vatsa takaisin normaaliksi, koska se auttaa sulattamaan ruoan paremmin. 

Pitkäaikainen vatsan pinkeä tunne ja turvotus voivat olla merkkejä suolistosairaudesta, kuten keliakista ja tässä tapauksessa on syytä käydä näyttämässä vaivaa lääkärille.

Lähde: Daily Health Post

Kilpailut

Uusimmat