Tiesitkö? 6 terveysruokaa, joilla on yllättäviä sivuvaikutuksia

13.06.2013 17:15 - Reetta Haverinen

Terveellisenäkin pidetyt ruoka-aineet saattavat saada kehossa aikaan erikoisia ja jopa epämiellyttäviä reaktioita.

Monet tietävät, että liika porkkanan syönti saattaa muuttaa ihon oranssiksi tai että herneet kehittävät vatsaan ilmaa. Myös seuraavat ruoat saattavat aiheuttaa kehossa outoja tuntemuksia. Suurin osa oireista on kuitenkin täysin vaarattomia.

Korianteri

Vahva-arominen yrtti, jota käytetään runsaasti varsinkin thaimaalaisissa ruuissa, tuoksuu ja maistuu epämiellyttävälle monien ihmisten mielestä. Useat väittävät yrtin aromien muistuttavan jopa saippuaa. Jotkut taas rakastavat korianteria hullun lailla. Asiantuntijoiden mukaan eriävät mielipiteet johtuvat siitä, että herkkänenäiset ihmiset aistivat yrtistä aromeja, joita muut eivät.

Parsa

Kylpyhuoneessa saattaa leijailla epämiellyttäviä tuoksuja sen jälkeen, jos ruokapöydässä on tarjoiltu parsaa. Vihannes sisältää nimittäin rikkiyhdisteitä, jotka voivat hajotessaan laittaa virtsan haisemaan voimakkaasti.

Punajuuret

Ei kannata hätääntyä jos virtsa tai uloste on muuttanut väriään punaiseksi borssikeiton tai punajuurisalaatin jälkeen. Punajuuri nimittäin tapaa värjätä vessanpöntön sisällön punaiseksi - eikä se ole lainkaan harvinaista.

Osterit

Korkeiden sinkkipitoisuuksiensa ansiosta oisterit ovat oikeata lemmenruokaa. Sinkki laittaa kehon testosteronituotannon hyrräämään ja libidon nousemaan. Myös orgasmit saattavaa osteriaterian jälkeen olla varsin voimakkaita.

Pinjansiemenet

Pinjansiementen nauttimisen jälkeen suussa saattaa maistua kummalliselle. Varsinkin Kiinasta tulevien siementen on todettu aiheuttavan suussa metallimaista jälkimakua. Tutkijat eivät ole päässeet selville, mistä tämä reaktio johtuu.

Ristikukkaiset vihannekset

Tutkijoiden mukaan erilaisten ristikukkaisten vihannesten, kuten parsakaalin ja kukkakaalin, liika syönti saattaa aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa. Vihannesten sisältävä goitrogeeni voi häiritä tyroksiinihormonin biosynteesiä ja aiheuttaa näin kilpirauhasen toiminnassa muutoksia. Vihannesten kypsentäminen tuhoaa goitrogeenit, joten keittämisen jälkeen parsakaaliakin voi nauttia huoletta.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat