Runsas lihansyöminen nostaa diabetes-riskiä lähes 50 prosentilla

18.06.2013 19:15 - Reetta Haverinen

Kesäisin suomalaisten lihankulutus kasvaa helposti grillimakkaroiden ja kyljysten myötä. Kannattaa kuitenkin pitää huoli siitä, ettei lihapitoinen ruokavalio riistäydy täysin käsistä. 

Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka lisäävät lautaselleen entistä enemmän punaista lihaa, sairastuvat 48 prosenttia todennäköisemmin kakkostyypin diabetekseen. Diabetesriski kasvoi lähes puolella siinä tapauksessa, jos lihatuotteiden määrää kasvatettiin vähintään puolella entisestä.

Jos taas lihan kulutusta vähennettiin puolella, riski sairastua kakkostyypin diabetekseen väheni 14 prosentilla.

Tutkijoiden mukaan suurempi riski sairastua diabetekseen runsaamman lihankulutuksen myötä johtuu lihan sisältämästä piilorasvasta, eikä lihatuotteiden proteiineista. Varsinkin grillikausina, jolloin lihankulutus tapaa olla runsaampi, ihmisten tulisi suosia vähärasvaisia vaihtoehtoja ja grillata muutakin perinteisten sika- ja nautatuotteiden sijaan.

Varsinkin jos kuulut jo valmiiksi diabeteksen riskiryhmään, on syytä vähentää makkaroiden ja pihvien määrää lautasella. Hyviä ja maukkaita kasvisvaihtoehtoja grilliritilälle löydät esimerkiksi aiemmasta artikkelistamme täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat

Error - Virhe: 0 - Voice.fi

Pahoittelut (virhe 0)

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Käytä navigaatiota löytääksesi hakemasi sivun.