Parantaa libidoa, suojaa sydäntä - katso miksi kirsikoiden syöminen kannattaa

17.07.2013 11:15 - Reija Saarinen

Tuoreet kirsikat maistuvat maukkailta ja niitä voikin napostella hyvillä mielin. Tutkimusten mukaan kirsikoilla on nimittäin paljon erilaisia terveysvaikutuksia. 

 Alla on listattuna kirsikoiden parhaimmat terveysvaikutukset. 

Tukee lihasten palautumista

Kirsikat helpottavat lihaskipua kovan treenin jälkeen. Erään tutkimuksen mukaan juoksijat, jotka joivat kirpeää kirsikkamehua ennen pitkää lenkkiä, kokivat vähemmän kipua lihaksissa, kuin ne jotka joivat lumelääkettä. Toinen tutkimus taas paljasti, että kirsikkamehun juominen jälkeen lihakset palautuivat 90 prosenttisesti normaalille tasolle 24 tunnin aikana. 

Auttaa nukkumaan

Kirsikat sisältävät runsaasti melatoniinia, mikä on hormoni, joka auttaa ihmistä nukkumaan. Melatoniini myös hidastaa ikääntymistä. Tutkimuksen mukaan koehenkilöt, jotka joivat kirsikkamehua, nukkuivat paremmin. Tutkimuksessa mukana olleiden koehenkilöiden unen määrä kasvoi 25 minuutilla ja unenlaatu parani kuutisen prosenttia. 

 Parantaa ihoa

Yhden kirsikkamehu lasillisen juominen päivässä, voi hidastaa ikääntymistä. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan kirsikka sisältää antioksidantteja enemmän kuin mitään muu hedelmä. Kirsikassa on jopa 17 erilaista antioksidanttiyhdistettä. Antioksidantit auttavat kehoa taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, siis juuri niitä aineita, jotka saavat meidät näyttämään vanhalta. Kirsikkamehun on todettu olevan myös oiva apu joihinkin ihosairauksiin, kuten akneen ja ruusufinniin. 

Suojaa sydäntä

Erään tutkimuksen mukaan kirsikoiden lisääminen ruokavalioon 12 viikon ajaksi laski koehenkilöiden kehon rasvaa yhdeksällä prosentilla. Rasva väheni erityisesti vyötärön alueelta, mikä laski sydänkohtauksen riskiä. Tutkimus paljasti myös, että kirsikka vähentää tulehduksia ja alentaa kolesterolia. 

Parantaa sukupuoliviettiä

Kirsikka sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia. Nämä vitamiinit nostavat libidoa sekä miehillä että naisilla. A-vitamiini nostaa estrogeeni ja testosteroni tasoja, kun taas C-vitamiini lisää halukkuutta ja lisää siemennesteen määrää. 

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat