Synnytys kivuliainta maailmassa? Nämä terveysongelmat sattuvat vielä enemmän

18.07.2013 10:15 - Senni Loikala

Monet terveysongelmat aiheuttavat erittäin voimakasta, lähes sietämätöntä kipua.

Suurin osa ihmisistä joutuu jossain vaiheessa elämää kamppailemaan niin sanotusti luonnollisista, oman kehon tuottamista kiputiloista johtuuvaa tuskaa vastaan . Varmasti lähes kaikki synnyttäneet pitävät lapsen maailmaan saattamista kivuliaana tapahtumana, vaikka siitä seuraava palkinto on erityisen arvokas.

About.com-sivusto listasi kuitenkin asioita, jotka sattuvat vielä synnytystäkin enemmän:

Migreenit. Kun tämä neurologinen sairaus pamahtaa päälle, kokevat monet siitä koituvan kivun erityisen armottomana. Erityisen ikävää on, ettei särky kestää yleensä päiviä. Migreeni aiheuttaa myös pahoinvointia, oksentelua ja valoherkkyyttä.

Sappikivet. Vaikka sappikiviin käytetään kipulääkkeitä ja ruokavaliossa vältetään tiettyjä ruokia, voivat sappikivet aiheuttaa heltymätöntä kipua.

Virtsarakkotulehdukset. Tulehdukset rakoissa ja virtsaputkissa ovat monille tuttuja, ja saavat usein kyynelet kirpoamaan silmiin. Niiden aiheuttamaa polttelevaa kipua on kuvattu kymmenen kertaa voimakkaammaksi kuin synnytyksestä aiheutuva kipu.

Murtuneet luut. Usein murtunut luu voi aiheuttaa voimakasta kipua. Murtunutta nilkkaa pidetään erityisen tuskallisena riesana.

Virtsakivet. Oireena on usein äkillinen kipu jommalla kummalla puolella alaselkää tai alavatsaa. Kipu säteilee nivustaipeisiin, aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua.

Katso loput kivuliaat terveysongelmat täältä.

Lähde: About.com

Kilpailut

Uusimmat