Naiset huomio: Korkokengät aiheuttavat vakavia terveysongelmia

01.08.2013 10:15 -

Ne saavat sinut näyttämään pitkältä, hoikalta ja lumoavan kauniilta. Korkokengillä on kuitenkin sivuvaikutuksena myös melkoisia terveyshaittoja.

Tuoreessa tutkimuksessa käy ilmi erilaisia vaivoja, jotka aiheutuvat pitkäaikaisesta korkokenkien käyttämisestä.

Korkea korko yhdistettynä kapeakärkiseen kenkään voi johtaa niveltulehdukseen ja rasitusmurtumaan, jotka pahimmillaan vaativat leikkauksen. Noin 2,5 sentin korkuiset korot aiheuttavat 26 prosenttia enemmän painetta polviniveleen, kuin tavalliset korottamat kengät. Paine lisääntyy luonnollisesti mitä pidemmäksi korot kasvavat. Noin viiden sentin korot rasittavat niveltä 57 prosenttia ja 7,5 sentin korot jopa massiiviset 76 prosenttia.

Toinen vakava terveyshaitta, joka uhkaa korkokenkien käyttäjiä on vaivaisenluu, jossa isovarpaan nivelet taittuvat muita varpaita kohtaan. Jopa yksi viidestä jalkaleikkauksesta liittyy vaivaisenluun hoitoon. Tyyli-ikoni Victoria Beckham on myöntänyt kärsivänsä kyseisestä vaivasta.

Tutkimuksen mukaan korkokengät aiheuttavat jalkojen lisäksi erilaisia vaivoja kehon muihin osiin.

- Tutkimustulokset puhuvat puolestaan. Ei ole epäilystäkään, että korkokenkien pitkäaikaiset käyttäjät pistävät itsensä vaaraan muodin nimissä. Korot pakottavat yläkropan taipumaan eteenpäin, joka laittaa lantion ja selkärangan ryhdin vinoon, tutkimuksen johtaja jalkaterapeutti Mike O'Neill kertoo.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat