Naiset huomio: Ei liian nättinä lääkäriin - lue miksi

06.09.2013 16:15 -

Huoliteltu ulkonäkö ja terve olemus saattavat johdattaa lääkäreitä tekemään vääriä johtopäätöksiä naispotilaiden terveyden tilasta. 

Yleisesti saatetaan ajatella, että huoliteltu ulkonäkö on yksi terveen ihmisen merkeistä. Tämä ei kuitenkaan aina ole omaa hyvinvointia edistävä asia. Tuoreen tutkimuksen mukaan kauniisti pukeutuvat naiset saattavat kuolla juuri huolitellun ulkonäkönsä takia ennenaikaisesti. Lääkärit nimittäin eivät välttämättä havaitse vaarallisia sydänoireita potilaiden ulkonäön takia.

- Liian usein lääkärit pitävät naisasiakasta, joka pukeutuu hyvin, näyttää terveeltä ja pitää huolta itsestään, kaikin puolin terveenä ihmisenä, moittii tutkimuksen johtaja, lääkäri Pierre Sabouret.

Tosiasia on, että erot näkyvät erityisesti mies- ja naispotilaiden välillä, ei niinkään hyvin ja huonosti pukeutuneiden naisten välillä. Naiset kun "hämäävät" lääkäreitä meikkiensä ja hoitotuotteiden käyttämisen takia ja saavat itsensä näyttämään terveemmiltä kuin miehet.

Britanniassa toteutettuun tutkimukseen osallistui 15 000 ihmistä. Siitä huolimatta, että Briteissä naiset saavat puolitoista kertaa todennäköisemmin aivohalvauksen kuin miehet, tutkimuksen tuloksia voidaan soveltaa kaikkiin länsimaihin, väittää Sabouret.

Pitäisikö lääkärin vastaanotolle vastaisuudessa mennä siis verkkarit päällä? 

Lähde: HuffintongPost

Suosittelemme

Uusimmat