Hieronta on muutakin kuin hemmotteluhetki - 10 terveydelle tärkeää syytä käydä hierojalla

21.10.2013 22:45 - Senni Loikala

Hieronta paitsi rentouttaa mielen ja kehon, sillä on myös monia muita terveysetuja.

Female First -sivusto listaa kymmenen hyvää syytä varata aika hierojalle tai tehdä ystävän tai kumppanin kanssa esimerkiksi vastavuoroinen selkähieronta.

1. Hieronta voi parantaa ryhtiäsi, sillä selkärangasta ja sen ympärillä olevista lihaksista tulee aiempaa joustavampia.

2.  Hieronnan avulla voi oppia kiinnittämään huomiota hengitykseensä. Syvä ja tietoinen hengittäminen auttaa hapen kulkemista vaivatta kehossasi. Jos kärsit päänsäryistä, jännityksestä johtuvista säryistä tai lihaskivuista, voi syy löytyä heikentyneestä hapenkierrosta.

3. Hieronta voi auttaa huomattavasti lymfan eli imusuonistossa kiertävän nesteen liikkumista, jolla on vaikutusta myös vereen, ravintoaineiden ja hapen välittymiseen sekä kuona-aineiden ja myrkkyjen poistumiseen kehosta.

4. Hieronnan avulla voidaan välttää treenaamisesta koituva lihasten kipeytyminen. Säännöllinen hieronta parantaa myös kestävyyttä ja lihasten hallintaa. Lisäksi se lisää myös fyysistä väsymyksen tunnetta.

5. Hieronnalla on positiivisia vaikutuksia ihon hyvinvointiin, joten jos haluat terveen ihon, kannattaa hakeutua hierojan pakeille.

6. Hieronta parantaa muun muassa verenkiertoa, immuunisysteemin toimintaa, energian virtaamista, unen laatua, yleistä rentoutumista ja vähentää lihasjännitystä.

7. Hieronnasta voi saada apua kroonisiin migreeneihin, purentaelimistön toimintahäiriöihin sekä jäykille niskoille ja hartioille.

8. Hieronta on omiaan häätämään huolet pois. Yleensä ahdistuneisuus lokeroituu tiettyihin kohtiin kehossa, kuten alaselkään, olkapäille tai niskaan. Kun lihasten jännitys poistetaan hieromalla, voi myös mieli vapautua huolista.

9. Hieronnalla on myönteisiä vaikutuksia nivelten hyvinvointiin ja levon jälkeen se auttaakin niitä tulemaan joustavimmiksi. Jos tunnet arkuutta kehossasi hieronnan jälkeen, kannattaa seuraavalla kerralla pyytää hierojaa keskityymään näihin kohtiin. Tämä auttaa myös nivelten kunnon palautumista.

10. Hieronta rauhoittaa mieltä ja auttaa sitä pysymään virkeänä. Sen tiedetään myös edistävän muun muassa luovaa ajattelua ja vähentävän stressaantuneita ajatuksia.

Uutisoimme aiemmin, kuinka pitää rypyt loitolla kasvohieronnan avulla. Lue lisää tästä.

Lähde: Female First

Uusimmat