Pidä rinnoistasi huolta - 4 vinkkiä urheiluliivien ostoon

29.10.2013 18:15 - Reija Saarinen

Rinnat kannattaa tukea hyvin ennen urheilusuoritusta. Näin ne eivät häiritse treeniä eivätkä myöskään kipeydy.

1. Kokeile erilaisia malleja

Urheiluliivejä on monia erilaisia, joten kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia malleja. Ilman vertaamista on todella vaikea löytää itselle parhaiten sopiva malli, joten varaa etsimiseen tarpeeksi aikaa.  Kokeile siis rauhassa ja muista, että liivien tulee istua hyvin, eivätkä ne saa painaa tai hiertää.

2. Vaihda liivit säännöllisesti

Kaikilla liiveillä, etenkin urheiluliiveillä, on rajoitettu elinikä ja tämän vuoksi ne kannattaa vaihtaa säännöllisesti. Vaihtoväli riippuu suuresti siitä, miten usein liivejä käytät. Kiinnitä siis huomiota siihen, miten tukevat liivit ovat ja osta uudet kun niiden tuki tuntuu hävinneen.

3. Osta oikeanlaiset liivit

Tavalliset rintaliivit eivät riitä tukemaan rintoja liikunnan aikana. Ovatpa rinnat sitten pienet tai suuret, tarvitsevat ne tukea liikunnan aikana. On kuitenkin olemassa erilaisia liivejä eri tarkoituksiin. Esimerkiksi paljon juoksevat naiset tarvitsevat enemmän tukea liiveihinsä kuin joogaa tai pilatesta harrastavat.

4. Investoi hyviin liiveihin

Urheiluliivit ovat aivan yhtä tärkeät kuin hyvät juoksukengät, joten niihin kannattaa todellakin panostaa. Treenaamisesta tulee huomattavasti nautinnollisempaa, kun rinnat ovat hyvin tuetut, eivätkä ne häiritse esimerkiksi juoksemista.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat