Kumpi on parempi, jooga vai pilates? Lue lajien erot

06.11.2013 09:45 -

Kumpaan olet päätynyt, joogan vai pilatekseen? Lue kummasta lajista saattaisi olla sinulle enemmän hyötyä.

Jooga ja pilates ovat yleistyneet 2000-luvulla. Molemmissa lajeissa tehdään tehokkaita harjoitteita matolla. Lajeilla on kuitenkin myös eroja, joiden takia jokaisen kannattaa miettiä, kumpi sopii itselle paremmin. 

Jooga

Joogan tarkoituksena on rentouttaa oma mieli liikunnan avulla. Tavoitteena on parantaa omaa fyysistä ja henkistä terveyttä. Liikkeiden avulla pyritään kehittämään notkeutta ja voimaa. Joogaharjoitukseen sisällytetään yleensä meditaatioharjoituksia, mikä auttaa stressaavien ajatusten unohtamisessa.

Pilates

Pilateksen ideana on lisätä notkeutta, voimaa ja vahvistaa vartalon syviä lihaksia. Päätavoitteena on vahvistaa vatsan lihaksia, kehittää tasapainoa, parantaa ryhtiä ja venyttää selkärankaa.  Pilateksessa on kuusi keskeistä periaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

Joogan ja pilateksen erot:

Molemmissa lajeissa on omat hyötynsä. Suurin ero näiden kahden lajin välillä on päällimmäinen tavoite. Jooga tarjoaa meditaatioympäristön, jonka avulla voi parantaa yleistä elämänlaatua. Siinä keskitytään stressin helpottamiseen.
Pilates taas pyrkii edistämään hyvinvointia ja mielen tasapainoa kehonhallinnan kautta.

Ei ole pakko valita vain jompaakumpaa lajia, vaan pilateksen ja joogan yhdistäminen on myös loistava ajatus.

Lähde: Gaiam

Kilpailut

Uusimmat