Asiantuntija: Kolajuomille tulisi keksiä vaihtoehto, ei pienentää annoskokoa

30.11.2013 10:15 - Katariina Näreaho

Perinteinen Coca-Cola tölkki kokee muodonmuutoksen, kun Suomen markkinoille tulee uusi kapeampi, 0,25 litran slim-tölkki. Pienempi annoskoko sisältää luonnollisesti vähemmän kaloreita, ja tähän koukkuun onkin tartuttu yhtiön markkinointiosastolla, joka mainostaa tuotetta normaalitölkkiä kevyempänä.

Coca-Cola korvaa ensi vuonna 0,33 litran tölkin pienemmällä tölkillä. Yhtiö mainostaa uutta annoskokoa vähäkalorisempana ja kuluttajan tarpeille parempana vaihtoehtona, mutta funktionaalisen lääketieteen asiantuntija Paula Heinosta ei tällä huijata.

Heinonen on sitä mieltä, että kolajuomien tilalle pitäisi keksiä terveellisempiä vaihtoehtoja, ei huijata kuluttajia pienentämällä annoskokoa.

Coca-Colan 0,25 litran tölkki on 34 kaloria kevyempi kuin edeltäjänsä.

- En keksi ainuttakaan hyvää asiaa kolajuomista! Ne sisältävät muun muassa fosforihappoa joka pilaa luuston, sotkee elimistön ja vie kalsiumia ja magnesiumia kehosta. Mukaan laitetaan hirveitä määriä sokeria tai keinomakeutusaineita, jotka huijaavat elimistön aivan sekaisin ja vaikuttavat haitallisesti aivoihin, Heinonen jyrähtää.

Kuuntele koko Terveyden avaimet -ohjelma Iskelmältä sunnuntaina kello 9.00. Ohjelma uusitaan torstaina kello 18.00.

The Voice ja Iskelmä ovat osa SBS Discovery Radiota.

Kilpailut

Uusimmat