Treenaa kahvakuulalla oikein - kolme yleistä virhettä

15.12.2013 19:15 - Reija Saarinen

Kahvakuula harjoitukset ovat tehokasta treeniä, kunhan liikkeet tekee oikein.

Kahvakuula on todella hyvä treenimuoto, joka sopii lähes kaikille ikään katsomatta. Se polttaa hyvin kaloreita ja vahvistaa lihaksia. Tässäkin treenissä on kuitenkin hyvin tärkeää tehdä liikkeet oikein, jotta saa tuloksia aikaan.

1. Treenaat liian pienellä painolla

Kahvakuulailussa kuulan tulee olla tarpeeksi painava, jotta treenistä on jotain hyötyä. Ilman tarpeeksi kovaa painoa eivät lihakset pääse kehittymään. Naiset voivat rohkeasti aloitella kuuden kilon painolla.

2. Et tee liikkeitä oikein

On tärkeää opetella liikkeet oikein, jotta ei satuta itseään. Opettele siis harjoitukset rauhassa, jotta tiedät miten ne tehdään. Kun osaat tekniikan, voit rauhassa keskittyä suuremmilla painoilla treenaamiseen.

3. Kätesi tekevät kaiken työn

Kahvakuulalla tehtävät harjoitteet on suunniteltu niin, että niiden tekemiseen tarvitaan suurinta osaa lihaksista. Ikävä kyllä, joillakin on kuitenkin tapana antaa käsien tehdä kaiken työn. Eteen ja taakse keinuvat kädet tekevät monet harjoitukset täysin tyhjiksi. Keskitys siis siihen, että teet liikkeitä myös alavartalolla ja annat lantion ja vatsalihasten tehdä töitä.

Lähde: Women´s healtmag

Kilpailut

Uusimmat