Tutkimus väittää: Kohtuullisella alkoholinkäytöllä positiivinen vaikutus vastustuskykyyn

23.12.2013 12:15 - Laura Sulkava

Kohtuullinen alkoholinkäyttö voi tehostaa aineenvaihduntaa sekä auttaa ehkäisemään tulehduksia.  

Oregonilaisen yliopiston tutkijoiden tekemän tutkimuksen mukaan alkoholilla on positiivinen vaikutus vastustuskykyyn. Vaccine-lehdessä julkaistussa artikkelissa kerrotaan uusien löydösten voivan auttaa rokotteiden kehittämisessä.

Tutkimus toteutettiin reesusapinoilla, joiden immuunisysteemi on samankaltainen kuin ihmisillä. Isorokkoa vastaan rokotetut apinat jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen sai vapaaehtoisesti nauttia alkoholia ja toinen sokerivettä. 14 kuukauden seurannan jälkeen ryhmien välisiä eroja verrattiin toisiinsa.

Paljon alkoholia kuluttaneet apinat reagoivat seitsemän kuukauden kohdalla annettuun uusintarokotteeseen heikosti verrattuna sokerivettä nauttineisiin. Erikoisempi tulos oli kuitenkin kohtuullisesti alkoholia kuluttaneet apinat, joiden kroppa vastasi tehokkaasti rokotteeseen.

Tutkijat päätyivät tutkimustulosten pohjalta siihen, että kohtuukäyttäjien immuunisysteemi oli vahvempi kuin paljon käyttävien tai absolutistien. Alkoholilla näyttääkin olevan kohtuullisesti käytettynä positiivinen vaikutus vastustuskykyyn.

Lähde: News.com.au

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat