Lähtisitkö terapeutin kanssa kävelylle tai ostoskeskukseen?

03.03.2014 22:15 - Senni Loikala

Yhdysvalloissa yleistyy terapiamuoto, jossa terapeutti tapaa asiakkaitaan ulkona, jolloin ihmisten on helpompi puhua tunteistaan.

Yhdysvalloissa on pikkuhiljaa yleistymässä terapiamuoto, jossa terapeutit tapaavat asiakkaitaan ulkona. Terapeutti Tammie Rosenbloom kertoo, että hänellä on tapana kävellä asiakkaidensa kanssa järven ympäri. Paikka voi kuitenkin olla muukin. Rosenbloom terapoinut jopa ostoskeskuksessa.

Ulkomaailmassa ihmisten on usein helpompi puhua tunteistaan kuin terapeutin sohvalla. Osa asiakkaista saattaa kokea terapeuttien vastaanottotilat pelottavina, mihin kävelyterapia voi olla osuva ratkaisu. Kävely myös vapauttaa endorfiineja, jotka saattavat kohottaa mielialaa.

- Monet ihmiset pystyvät ajattelemaan paremmin, kun he ovat jaloillaan, kertoo terapeutti Clay Cockrell.

Los Angelesissa seitsemisen vuotta erikoista terapiamuotoa harjoittanut terapeutti Megan Brown kertoo, ettei julkinen paikka estä asiakkaita näyttämästä tunteitaan. Brownilla on aina mukanaan nenäliinoja. Jos asiakas alkaa itkeä, Brown etsii paikan, johon he voivat istua hetkeksi. Yksi Brownin asiakas tahtookin pitää aurinkolaseja, jotta hän saa itkeä muiden huomaamatta.

Brownin mukaan ihmisen askelista pystyy päättelemään hänen tunnetilansa. Esimerkiksi tuntiessaan olonsa loukatuksi ihminen alkaa yleensä kävellä nopeammin.

Uusi terapiamuoto on herättänyt myös vastustusta. Riskeinä ovat asiakkaiden yksityisyyden murtuminen, sillä tuntemattomat ihmiset saattavat kuulla paloja heidän elämistään. On myös mahdollista, että kesken terapian asiakas törmää tuttuihin ihmisiin. 

Uutisoimme aiemmin terapeutista, joka hypnotisoi asiakkaitaan Skypen avulla. Pääset lukemaan lisää aiheesta täältä.

Lähde: Star Tribune

Kilpailut

Uusimmat