Seksi voi tehdä myös treenistä paremman

13.03.2014 16:45 - Reija Saarinen

Seksi saattaa auttaa parempiin urheilusuorituksiin.

Seksin on todettu tekevän paljon hyvää ihmismielelle ja keholle. Nyt on huomattu myös se, että seksin harrastaminen saattaa auttaa parempiin urheilusuorituksiin.

1. Lievittää kipua

Tutkimusten mukaan naisten kipukynnys nousee huimasti orgasmin aikana. Tämä johtuu siitä, että kehoon vapautuu suuri määrä kipua lievittäviä hormoneja. Tutkijoiden mukaan kipua lievittävä vaikutus saattaa kestää jopa kaksi päivää. Tämän vuoksi nainen saattaakin treenata seuraavassa treenissään huomattavasti kovemmin.

2. Lisää treeni-intoa

Aktiivista seksielämää viettävät ihmiset treenaavat muita enemmän ja noudattavat muutenkin terveellisempiä elintapoja. Tutkijoiden mukaan seksin ja liikunnan aikana kehoon vapautuu dopamiinia, joka ruokkii motivaatiota. Tämä onkin asia, jota aivot haluavat hankkia lisää niin seksin kuin liikunnan avulla.

3. Parantaa unenlaatua

Orgasmin jälkeen prolactiini- ja oksitosiinitasot nousevat. Yhdessä nämä hormonit saavat aikaan uneliaisuutta ja auttavat siksi parantamaan unenlaatua. Uni onkin todella tärkeää treenaajille, sillä riittävän pitkät yöunet saattavat parantaa urheilusuorituksia.

4. Pitää sydämen terveenä

Tutkimusten mukaan naisilla, jotka saavat runsaasti orgasmeja ja säännöllistä seksiä, on suurempi vastustuskyky sydänsairauksia ja kakkostyypin diabetesta vastaan. Terveellä sydämellä myös kuntoilu on mielekkäämpää.

Seksiin liittyy myös paljon erilaisia harhaluuloja. Hulvattomimmat väärinkäsitykset, voit katso täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat