Haluatko polttaa enemmän kaloreita? Kävele näin

04.04.2014 12:15 - Linda Arponen

Pelkillä pienillä rutiininmuutoksilla voi pelkästä kävelystä tulla hauska ja helppo tapa ylimääräisten kalorien karistamiseen.

Kävely on kätevä tapa urheilla, sitä voi tehdä missä tahansa, eikä sitä varten tarvitse muuta kuin mukavat vaatteet. Jos haluat kuitenkin polttaa samalla hieman enemmän kaloreita, mutta et halua juosta, voit onneksi muutamalla keinolla muuttaa kävelysi tehokkaaksi treeniksi.

Heiluta käsiä

Kun heilautat käsivarsiasi 90 asteen kulmissa, liikut nopeammin ja käytät samalla useampia lihasryhmiä kuin normaalisti kävellessessäsi. Tuloksena poltat myös 15 kaloria enemmän.

Nopeuta vauhtiasi

Kun kävelet noin viiden kilometrin tuntinopeudella, poltat sata kaloria puolessa tunnissa. Jos kuitenkin nopeutat vauhtiasi noin kuuden kilometrin tuntivauhtiin, palaa kaloreita jo 120. Se ei ole suuri muutos heti, mutta jo viiden kävelylenkin jälkeen olet polttanut 115 ylimääräistä kaloria. Muutokset näkyvät siis ajan myötä.

Vaihtele askeliasi

Kävele joka lenkillä muutaman minuutin ajan erilaisilla askelluksilla. Saatat näyttää huvittavalta, mutta tällä tavalla saat harjoitettua eri lihasryhmiä sekä sykkeen nousemaan. Kokeile esimerkiksi kantapäillä ja varpailla kävelyä sekä polvien nostelua. Harjoitukset vahvistavat esimerkiksi lonkkia ja takapuolta.

Etsi rinteitä

Menet sitten portaita tai mäkiä, on vinossa kulkeminen yksi helpoimmista kalorienpolttokeinoista. Samalla jalat ja takapuoli myös kiinteytyvät. Kaiken lisäksi sinun ei tarvitse kävellä nopeammin polttaaksesi huomattavan määrän kaloreita.

Kävele hiukan kauemmin

Vain muutaman kävelyminuutin lisääminen päivärutiineihisi voi polttaa tehokkaasti kaloreita. Kun lisäät esimerkiksi kaksi viiden minuutin kävelyhetkeä jokaiseen päivääsi, poltat 50 ylimääräistä kaloria päivässä.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat