Ruokavaliolla on suuri vaikutus ihmisen laiskuuteen

15.04.2014 22:15 - Reija Saarinen

Roskaruoka kannattaa jättää lautaselle monestakin syystä.

Kaikki tiedämme, että roskaruoka ei ole hyvää ravintoa, sillä se sisältää hyvin vähän terveellisiä ravintoaineita. Epäterveellisyyden lisäksi sillä on myös muita huonoja puolia. Tuoreen tutkimuksen mukaan se nimittäin tekee ihmisestä laiskan. Tämä ei tietenkään ole mikään järin yllättävä uutinen, mutta se kannattaa siitäkin huolimatta ottaa tosissaan. Järkyttävämpää lienee kuitenkin se, että roskaruoan huonot vaikutukset saattavat näkyä vielä pitkään ruokavalion uudistamisen jälkeenkin.

Tutkimuksessa oli mukana kaksi eri ryhmää naarasrottia. Tulosten mukaan ne, jotka söivät roskaruokaa, jossa oli runsaasti sokeria ja vähän ravintoaineita, lihoivat enemmän kuin toinen ryhmä, joka nautti prosessoimatonta ruokaa, kuten kalaa ja maissia. Roskaruoasta nauttivat myös kärsivät todennäköisemmin väsymyksestä ja motivaation puutteesta.

Noin puolen vuoden kokeilun jälkeen tutkijat vaihtoivat rotat ravinteikkaaseen ruokavalioon yhdeksän päivän ajaksi. Yllättävää kyllä, muutos ei vaikuttanut rottien innokkuuteen tai painoon. Näyttää siis siltä, että dieetit jotka kestävät parisen viikkoa, eivät todellisuudessa vaikuta terveyteen.

 - Usein tukevia ihmisiä syytetään laiskoiksi. Meidän mukaamme tämä on kuitenkin niin, että ruokavalion aiheuttama lihavuus on syyllinen laiskuuteen, tutkijat toteavat.

Aiemmin olemme uutisoineet siitä ,että negatiiviset ihmiset saavat painoin nousemaan. Miksi näin on, vastauksen löydät täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat