Virtsa viestii kehon terveydestä - seitsemän merkkiä, joihin kiinnittää huomiota

03.05.2014 19:15 - Katariina Näreaho

Virtsan väri kertoo enemmänkin kuin elimistön nestetasapainosta.

Vessassa käydessä on hyvä vilkaista pönttöön ennen vetämistä. Virtsan väri nimittäin voi paljastaa, jos elimistössäsi ei ole kaikki kunnossa.

Kuinka sitten virtsaa luetaan?

1. Jos virtsasi on lähes väritöntä, olet juonut liikaa vettä. Tilanne ei ole vaarallinen, mutta vesiannosten määrää on hyvä vähentää.

2. Vaaleankeltainen ja läpinäkyvä virtsa viestii siitä, että kehosi nestetasapaino on hyvä.

3. Hunajaan tai meripihkaan taittava väri on merkki siitä, että elimistö ei ole saanut tarpeeksi nestettä. Juo siis heti vettä.

4. Siirappimaisen ruskea virtsa on merkki suuresta nestehukasta. Juo runsaasti vettä, ja jos virtsan väri ei muutu, ole yhteydessä lääkäriin.

5. Jos virtsasi on vaaleanpunaista tai punertavaa, voi väri johtua siitä, mitä olet syönyt. Oletko nauttinut runsaasti marjoja tai punajuurta? Jos et, voi punainen väri myös olla verta. Ole siis yhteydessä lääkäriin, sillä kyse saattaa olla esimerkiksi virtsatietulehduksesta.

6. Sinertävä tai vihreään taittava virtsa johtuu yleensä ruokavaliosta tai lääkityksestä. Jos et kuitenkaan ole nauttinut mitään, mikä mahdollisesti aiheuttaa värin, ole yhteydessä lääkäriin. Kyse voi olla perinnölisestä sairaudesta, joka on hyvä tutkia.

7. Jos virtsasi vaahtoaa, saattaa ruokavaliosi sisältää liikaa proteiinia. Kyse voi olla myös jonkinlaisesta ongelmasta munuaisissasi. Ole siis yhteydessä lääkäriin, mikäli vaahtoaminen on runsasta ja jatkuu pitkään.

Oletko koskaan miettinyt, miksi kakka on väriltään ruskeaa? Vastauksen löydät täältä.

Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat