5 elämänviisautta, jotka kannattaa omaksua viimeistään nyt

06.05.2014 19:45 - Senni Loikala

Business Insider -lehdessä kerrotaan, miten voit välttää tekemästä pahoja virheitä niin työssä kuin elämässä yleensä.

Yrittäjä Stephen Key kirjoittaa Business Insider -lehden verkkosivuilla, millaisilla elämänohjeilla voi välttää tekemästä pahoja virheitä. Mokat eivät aina ole pahasta, mutta omaksumalla tietyt viisaudet, asiat yleensä helpottuvat. Alla olevat neuvot soveltuvat niin työhön kuin myös muihin elämän osa-alueisiin.

Luota vaistoosi

Vaistoonsa luottaminen ei ole niin helppoa kuin voisi luulla. Vastaukset ovat usein sisällämme, jos vain uskaltaisimme kohdata ne. Jos jokin asia ei tunnu oikealta, on siihen todennäköisesti syynsä. Olemme vaarassa ajautua harhaan ja kärsiä turhaan, jos emme luota vaistoomme.

Valitse oikeat ihmiset

Aikansa voi hukata helposti väärien ihmisten kanssa keskusteluun. Useimmat eivät ole valmiita poistumaan omalta mukavuusalueeltaan. Tämä voi näkyä työelämässä siten, ettet ikinä saa myytyä ideaasi muille, vaikka se olisi loistava. Valitse siis seurasi huolella.

Ota aikaa

Oikeat päätökset tarvitsevat aina aikaa, sillä taito valita hyvin vaatii perspektiiviä. Sitä ei synny hätiköiden. Virheitä tapahtuu todennäköisemmin, jos täytyy kiirehtiä. Vaadi aina tarpeeksi aikaa kypsytellä asioita ennen tärkeitä päätöksiä. Suurin osa päätöksistä voi odottaa.

Päästä irti

On olemassa sanonta, että täytyy mennä läpi harmaan kiven. Se ei kuitenkaan ole aina paras elämänohje. Joskus on osattava päästää irti, sillä useimmiten se osoittautuu helpotukseksi. Kiinnitä huomiota siihen, päästätkö irti vai luovutatko helpolla. Raja näiden kahden välillä on häilyvä. 

Arvosta kontaktia

Virtuaalimaailmassa väärinymmärryksiä tapahtuu helposti. Valitse sähköpostin sijaan mieluummin puhelinkeskustelu. Ainakin, jos huomaat kitkan siemeniä yhteydenpidossanne. Monet ongelmat voidaan välttää puhumalla suoraan, ei kirjoittamalla. Ihmissuhteita rakennetaan dynaamisilla keskusteluilla.  

Uutisoimme aiemmin asioista, joita 60-vuotiaat naiset toivovat kolmekymppisten tietävän. Pääset lukemaan heidän neuvonsa täältä.

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat