6 yleistä, mutta väärää uskomusta naisen hedelmällisyydestä - ja totuus niiden takana

16.05.2014 10:15 - Karoliina Kotala

Naisen hedelmällisyyteen liittyy paljon erilaisia uskomuksia, joista suurin osa on täysin vääriä.

Huffington Post -sivusto listasi joukon yleisiä, mutta vääriä uskomuksia liittyen naisen hedelmällisyyteen. Yleinen uskomus on esimerkiksi...

1. Ehkäisypillereiden lopettamisen jälkeen menee pitkä aika ennen kuin voi tulla raskaaksi

Tämä on yleinen uskomus, joka ei pidä paikkaansa. Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että 40 prosentilla koehenkilöistä, jotka olivat syöneet ehkäisypillereitä vähintään vuoden, alkoi kuukautiset jo kuukauden sisällä pillereiden lopettamisesta tai he tulivat raskaaksi. Ja kolmen kuukauden päästä pillereiden lopettamisesta lähes 99 prosenttia oli raskaana tai heillä oli kuukautiset.


2. Lasta yrittävien parien tulisi yrittää saada lasta ainakin vuosi ennen kuin on syytä kääntyä lääkäreiden puoleen

Lääkärit suosittelevat, että yli 35 vuotiaiden naisten on syytä kääntyä lääkärin apuun, jos he eivät tule raskaaksi puolen vuodne sisällä yrittämisen aloittamisesta. Nuorempienkin naisten on hyvä asioida lääkärissä, jos erimerkiksi kuukautisten kanssa on ongelmia.


3. Jos mies on aiemmin tullut isäksi, hänessä ei voi olla vikaa, jos hän myöhemmin yrittää lasta

Yhden lapsen siittäminen ei takaa sitä, että lapsia voi siittää aina. Miehen hedelmällisyydessä voi tapahtua lyheyssäkin ajassa muutoksia, sillä esimerkiksi runsas painonnousu vaikuttaa miehen hedelmällisyyteen.


4. Jos haaveissa on lapsi, seksiä tulisi harrastaa joka päivä

Naisen kuukautiskierrossa on tietyt päivät, jolloin raskaaksi tuleminen on todennäköistä. Lääkäreiden mukaan todennäköisyys raskaudelle on kuitenkin hyvä, jos seksiä harrastetaan joka toinen päivä. Hedelmällisimmät päivät raskauden alkamiselle ovat kierron päivät 10 ja 20 laskien siten, että ensimmäinen päivä on kuukautisten alkamispäivä.


5. Tietyt seksiasennot lisäävät hedelmöittymisen todennäköisyyttä

Tämä ei pidä paikkaansa. Seksin jälkeen jalkojen pitäminen ylhäällä on myös täysin turhaa. Asennoilla ei myöskään voi vaikuttaa lapsen sukupuoleen.


6. Vitamiineista on apua raskaaksi tulemisessa

Raskaudesta haaveileville naisille markkinoidaan erilaisia vitamiineja, jotka lisäävät todennäköisyyttä tulla raskaaksi. Kyseisten vitaaminien tueksi ei kuitenkaan juuri ole näyttöjä. Sijoita siis rahasi ennemmin laadukkaasen, puhtaaseen ja monipuoliseen ruokaan.

Uutisoimme myös hiljattain yllättävistä asioista liittyen synnyttämiseen, joita harva nainen tietää. Katso uutinen täältä.

Lähde: The Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat