Murehditko liikaa? Kokeile tekniikkaa, jonka avulla pääset huolistasi eroon

26.05.2014 14:45 - Heli Thoren

Monia päässä pyörivät murheet vaivaavat etenkin iltaisin nukahtamista yrittäessä. Huolihetken avulla voit vapautua negatiivisista ajatuksista.

Pyörivätkö kurjat ajatukset kuin väkisin mielessäsi? Eivätkö huolet jätä sinua rauhaan, vaikka haluaisit lakata ajattelemasta niitä? Huolihetki-tekniikan avulla voit pikku hiljaa vapautua negatiivisista ajatuksistasi.

Varaa joka illasta aikaa 10 - 15 minuuttia huolillesi. Ota itsellesi huolivihko, johon listaat kaikki huolesi. Kirjoita ylös joka ikinen. Työstä niitä, anna ahdistuksen tulla. Sulje sitten vihko ja jatka eteenpäin. Jos murheet valtaavat mielesi vaikkapa kesken työpäivän, sano itsellesi: nyt ei ole huolihetki, mietin näitä vasta sitten. Toista tarvittaessa niin monta kertaa päivässä kuin on tarpeellista. Jos sängyssä maatessa uusia huolia tulee mieleesi, kirjaa ne ylös vihkoon ja päätä, että ajattelet niitä seuraavana päivänä huolihetkenäsi.

Muista, että alkuun huolet valtaavat mielesi toistuvasti ja varmasti useita kertoja päivässä. Älä päästä niitä mieleesi. Päätä aina uudelleen miettiä niitä vasta myöhemmin huolihetken aikaan. Älä anna periksi. Ajatukset muuttavat suuntaa ajan kanssa ja mieli vaatii peräänantamatonta työstämistä. Vaikka hetkittäin voisi tuntua siltä, että huolet ovat suurempia kuin sinä, ne ovat vain ajatuksia. Kun hiot tekniikkaa, pääset loppujen lopuksia omien ajatustesi herraksi. Elämästäsi tulee kevyempää ja helpompaa.


Selätä stressi yllättävillä keinoilla. Lue lisää täällä.

Kilpailut

Uusimmat