4 yllättävää keinoa selättää stressi

22.10.2013 19:15 - Heli Thoren

Tuntuuko siltä, että työt kaatuvat päälle? Kokeile asiantuntijoiden vinkkaamia nopeita stressinlievityskeinoja.

Deadlinet painavat päälle ja viikonloppuna pitäisi järjestää lastenkutsut. Jos vähemmästäkin stressaa, kannattaa hiljentyä purkamaan ahdistavia ajatuksia. Kokosimme yhteen neljä hyvää keinoa selättää stressaavat ajatukset.

1. Makaa ja rentoudu

Käy selinmakuulle niin, että koukistat jalat ja varpaat koskettavat seinää. Nosta jalat seinää vasten ja liuta niitä ylös ja taas alas lattialle. Toista liikettä rauhassa ja hengitä samalla syvään. Liike laskee alakropan painetta ja saa energiat virtaamaan rauhallisemmin. Syvään hengittäminen auttaa myös alentamaan stressitasoja.

Neuvon antoi: Gail O'Reilly Yoga Mind Connectionista

2. Kiinalaista helpotusta

Ota avuksi stressinlievitykseen kiinalainen hieronta. Hiero käsiäsi yhteen niin kaun, että ne lämpiävät. Paina sitten kädet napakasti otsalle, vedä alas ohimoille ja siitä poskille. Toista. Stressi pysäyttää kehon energioiden virtaamisen ja hieronta auttaa niitä taas lähtemään liikkeelle.

Neuvon antoi: Tony Chon Mayo Clinic's Complementary and Integrative Medicine Programista

3. Syö olo hyväksi

Stressaantuneena tekee mieli monesti makeisia, sipsejä tai muita paljon hiilihydraatteja sisältäviä herkkuja. Syynä on se, että hiilihydraatit nostavat mielihyvähormoni serotoniinin tasoa. Salli itsellesi stressaantuneena joitakin herkkuja, mutta pyri välttämään kaikkein epäterveellisimpiä. Tee itsellesi makea smoothie, nauti tummaa suklaata tai popkorneja.

Neuvon antoi: Ellie Krieger, The Food You Crave -kirjan kirjoittaja

4. Harrasta seksiä

Orgasmin on useissa tutkimuksissa todettu laukaisevan stressiä. Orgasmin hyvä vaikutus perustuu myös mielihyvähormoniin, jonka määrä lisääntyy räjähdysmäisesti lauetessa. Näin seksin harrastaminen onkin yksi parhaista stressin lievittäjistä.

Neuvon antoi: Beverly Whipple, The Science of Orgasm -kirjan kirjoittaja

Kilpailut

Uusimmat