Kuusi asiaa, jotka sinun on hyvä tietää ennen ensimmäistä spinning-tuntiasi

30.06.2014 15:30 - Katariina Näreaho

Sisäpyöräily on tehokas ja hauska ryhmäliikuntamuoto, jota moni kuitenkin kammoaa - ja aivan turhaan.

Moni vasta-alkaja karttaa spinning-tunteja kuullessaan ystäviensä kauhutarinoita niistä. Se, pyöräiletkö itsesi tainnoksiin tunnilla, on täysin itsestäsi kiinni.

Sisäpyöräily on todella rankkaa liikuntaa, mutta se tarkoittaa sitä, että se on myös äärimmäisen tehokasta. Tuloksia tulee ja kunto kasvaa nopeammin kuin huomaatkaan.

Kokeile siis rohkeasti spinningiä. Ennen ensimmäiselle tunnille suuntaamista on kuitenkin hyvä tietää muutama asia.

1. Aloita helpoimmasta tunnista. Spinning-tunteja on eritasoisia ja tasojen välillä saattaa olla suuriakin eroja. Siksi on parasta suunnata kevyimmälle tunnille, jossa pääset ottamaan tuntumaa lajiin.

2. Muista vesipullo, sitä et halua unohtaa spinning-tunnilla! Juo vettä ennen treeniä ja treenin aikana. Tulet hikoilemaan paljon, joten pidä huoli, että saat myös mineraaleja ja suoloja.

3. Mene tunnille hyvissä ajoin, ainakin 10 minuuttia etuajassa. Näin pääset tutustumaan pyörään rauhassa. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, auttaa opettaja sinua pyörän säätöjen kanssa tunnin alussa.

4. Spinning-opettajan tulee tavallisesti ennen tunnin alkamista kysyä, onko paikalla ensikertalaisia. Nosta tällöin reippaasti kätesi ylös ja pyydä opettajalta apua spinning-pyörän säätöjen kanssa. Mikäli opettaja ei näin toimi, älä epäröi ilmoittautua oma-aloitteisesti vasta-alkajaksi. Sisäpyöräily onnistuu vain silloin, kun saat säädettyä ohjaustangon ja satulan juuri sinulle sopivaksi. Pyydä siis rohkeasti apua.

5. Istu satulan päällä niin että istuinluusi ovat satulan leveimmässä kohdassa. Pidä lantiosi takana ja selkärankasi neutraalissa asennossa ja nojaa rennosti ohjaustankoon. Pidä kuitenkin paino takana. Mitä vähemmän pompit satulan päällä, sitä vähemmän tunnet kipua pakaroissasi myöhemmin.

6. Pystyt säätämään pyörän vastuksia itse, joten juuri sinä päätät, kuinka rankan treenin teet. Pienin mahdollinen vastus, jolla poljet, tulisi tuntua siltä, että joudut työntämään poljinta jalallasi alas - älä siis polje vapaalla. Säädä rohkeasti vastusta, älä vetelehdi. Jos lopputunnista voimasi ovat lopussa, voi laittaa vähemmän vastusta, mutta tee silti kaikkesi. 

Lue myös: 3 yleisintä sisäpyöräilymokaa - tarkista, poljetko oikein

Lähde: Fit Bottomed Girls

Kilpailut

Uusimmat