Muutakin kuin pään ravistelua: 5 keinoa saada vesi pois korvasta

10.07.2014 11:34 - Senni Loikala

Uidessa korvaan jää joskus vettä jumiin. Sen irrottamiseksi löytyy muitakin keinoja kuin pään ravistelu.

Korvaan menneen veden voi saada pois päätään ravistamalla. Joskus neste tuntuu jumahtaneen pahasti paikoilleen. Alla viisi keinoa, joilla voit saada jälleen esteettömät korvakäytävät.

1) Käännä pääsi niin, että se on täysin vaakatasossa. Laita kämmenesi lujasti kiinni korvaan, jossa vesi on jumissa. Paina korvaa muutamia sekunteja, ja päästä irti nopeasti. Liike synnyttää imua korvaan, joka auttaa irroittamaan veden. Jos neste irtoaa, pyöräytä vielä vanupuikkoa korvassa.

2) Laita suusi kiinni, ja pidä sieraimistasi kiinni. Hengitä suullasi syvään henkeä, ja hengitä rauhallisesti ulos sierainten kautta, päästämättä niistä otetta kokonaan. Liike muuttaaa ilmanpainetta korvassa niin, että vesi saattaa irrota.

3) Veden irroittamiseksi voi myös kokeilla hiustenkuivainta. Osoita laitteella korvaasi noin 25 sentin etäisyydeltä. Säädä miellyttävä puhalluslämpötila ja anna puhaltaa muutamien sekuntien ajan. Toista tarvittaessa.

4) Murskaa muutama valkosipulinkynsi mehun sekaan. Pistä muutama pisara seosta korvaan, jossa vesi on jumissa. Odota pari minuuttia. Puhalla hiustenkuivaajalla sen jälkeen korvaan turvalliselta etäisyydeltä. Niksi kuulostaa erikoiselta, mutta sen kerrotaan auttavan. 

5) Mikäli vesi on todella tiukassa ja olet jo kokeillut muita keinoja, on olemassa vielä yksi konsti. Täytä 1/4 kahvikuppia suolalla, ja lämmitä mikrossa. Pistä lämmin suola puuvillaisen tekstiilin sisään. Aseta korvan suulle muutamaksi minuutiksi.

Uutisoimme aiemmin uimavalvojan neuvoista, joiden avulla minimoit perheen rantapäivän riskit. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Health Me Up

Kilpailut

Uusimmat