Vaatteet pois: Alasti nukkumisella on runsaasti erilaisia terveysvaikutuksia

31.07.2014 10:10 - Reija Saarinen

Yövaatteet kannattaa jättää suosiolla pois, sillä alasti nukkuminen tekee hyvää terveydelle.  

Toisilla on tapana nukkua täysin ilman rihman kiertämää, toiset taas vetävät ylleen yöpaidan. Näyttää kuitenkin siltä, että vaatteet kannattaa heittää sivuun, sillä alasti nukkumisella on paljon terveyshyötyjä.

1. Syvempi uni

Kärsitkö unettomuudesta? Siinä tapauksessa sinun kannattaa heittää yövaatteet nurkkaan. Alasti nukkuminen nimittäin saa ihmisen helpommin syvään uneen. Myös unenlaatu paranee huomattavasti.

2. Itsevarmuus lisääntyy

Alastomuus tekee usein ihmisistä haavoittuvaisia. Alasti nukkuminen saattaakin auttaa oman kehon hyväksymisessä. Näyttää myös siltä, että ilman vaatteita nukkuvilla on myös vähemmän syömishäiriöitä ja masennusta. Syynä lienee sen itsevarmuutta nostava vaikutus.

3. Aineenvaihdunta paranee

Kun ihminen on syvässä unessa, hänen aineenvaihduntansa toimii paremmin. Käytännössä siis ihminen polttaa enemmän rasvaa nukkuessaan. Alastomuus taas auttaa saavuttamaan syvemmän ja paremman unen.

4. Keho tuottaa enemmän hyvänolonhormonia

Oksitosiini on hormoni joka tuottaa hyvää oloa seksuaalisessa kanssakäymisessä. Alasti nukkuminen nostaa luonnollisesti oksitosiinitasoja, mikä saa aikaan rentoutuneen ja hyvän olon.

5. Seksielämä paranee

Paljas iho kumppanin ihoa vasten on yksi maailman kiihottavimmista tunteista. Kun pariskunta nukkuu alasti, tulee se todennäköisesti harrastamaan enemmän seksiä. Tämä taas tekee hyvää parisuhteelle ja terveydelle.

6. Stressi vähenee

Alasti nukkuminen auttaa rentoutumaan, mikä taas on omiaan vähentämään stressiä.

7. Ikääntyminen vähenee

Alasti nukkuminen pitää kehon viileänä ja tämä taas vähentää ikääntymistä. Tämä johtuu siitä, että keho tuottaa enemmän kasvuhormonia, jolloin ryppyjen määrä vähenee.

8. Genitaalialueen terveys paranee

Genitaalialueen tuulettaminen yöaikaan kannattaa, sillä näin alapää saa raikasta ilmaa ja voi kaikkiaan paljon paremmin. Tämä erittäin hyvä tapa estää esimerkiksi hiivatulehduksia.

9. Verenkierto paranee

Makuuasennossa verenkierto hidastuu automaattisesti. Vaatteet sen sijaan hidastavat sitä vielä entisestään. Tämän vuoksi alasti nukkuminen pitää verenkierron vilkkaampana.

Oletko joskus pohtinut, mitä tarkoitta, kun hampaat tippuvat unessa? Suomalaisen asiantuntijan vastauksen löydät täältä.

Lähde: Boldsky

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat