Pieni teko lisää onnellisuutta työpäivään - kokeile jo tänään

17.09.2014 07:05 - Reija Saarinen

Työpäivästä voi tehdä onnellisemman valitsemalla oikean tavan siirtyä kotoa töihin.

Iloisen ja onnellisen työpäivän saavuttaminen ei vaadi suuren suuria. Tuoreen tutkimuksen mukaan näyttää nimittäin siltä, että suuressa roolissa on tapa jolla töihin saapuu. Tulosten mukaan on niin, että ne jotka kulkevat töihin jalan, pyörällä tai julkisilla ovat huomattavasti iloisempia työpäivän aikana kuin ne, jotka ajavat töihin omalla autolla.

Tutkimuksessa seurattiin 18 vuoden ajan 18-65-vuotiaiden hyvinvointia. He kiinnittivät huomiota muun muassa siihen millaiseksi koehenkilöt kokivat olonsa ja kärsivätkö he esimerkiksi unettomuudesta. He myös selvittivät muita hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä kuten tuloja ja perhesuhteita.

Tulosten mukaan kävelijät, pyöräilijät sekä julkista liikennettä käyttävät tunsivat olonsa onnellisemmaksi, keskittyneemmäksi ja vähemmän stressaantuneeksi kuin ne, jotka kulkivat työmatkansa omalla autolla.

Tutkijoiden mukaan syynä saattaa olla se, että autolla ajaminen lisää sosiaalista eristäytyneisyyttä, stressiä sekä ikävystyneisyyttä, jotka kaikki vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Busseissa sen sijaan on mahdollisuus sosiaalisuuteen ja rentoutumiseen.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat