Laihdu nopeammin: Kiihdytä aineenvaihduntaa arkisten niksien avulla

22.09.2014 12:03 - Heli Thoren

Yhdentoista kohdan avulla poltat rasvaa tehokkaammin.

Liikkuminen ja hyvä ruokavalio tukevat painonpudotusta, mutta myös arkisilla toimilla voit edesauttaa laihtumista. Kiihdytä aineenvaihdunnan toimintaa yhdentoista vinkin avulla:

1. Syö aamiainen

Aamiaisen syöminen on tärkeä tapa kiihdyttää aineenvaihduntaa. Pyri syömään aamiainen tunnin sisällä heräämisestä. Suosi runsaskuituisia ja proteiinipitoisia ruokia.

2. Pysäköi pidemmälle

Saattaa kuulostaa pieneltä asialta, mutta hyötyliikunnan lisääminen avittaa myös aineenvaihduntaa toimimaan paremmin. Pysäköi auto pidemmälle, kävele portaita. Näin pidät kehon liikkeessa ja aineenvaihdunnan käynnissä.

3. Juo kahvia tai teetä

Kun saavut toimistolle, ota ihmeessä kuppi kahvia tai teetä. Ravintotutkimusten mukaan kofeiini kiihdyttää aineenvaihdunnan toimintaa. Unohda kuitenkin sokerin lisääminen kahviin. Se nollaa kofeiinipitoisen juoman tuomia hyötyjä.

4. Kävele toimistolla

Tepastele alakertaan kahville, käy vessassa toisella osastolla. Pienet liikkumispyrähdykset myös työpäivän aikana auttavat aineenvaihduntaa toimimaan tehokkaasti.

5. Syö hyvä lounas

Älä jätä lounasta väliin. Syö proteiinia ja hiilihydraattia hyvässä suhteessa: kalaa, kanaa, vihanneksia... Lounas pitää niin ikään kehosi aineenvaihdunnan käynnissä.

6. Juo kylmää vettä

Veden juominen on kaiken kaikkiaan tärkeää, mutta kylmän veden juominen kiihdyttää myös ainnenvaihduntaa. Kun keho saa kylmää juomaa sisäänsä, se joutuu työskentelmään pysyäkseen lämpimänä.

7. Intervallitreeni kunniaan

Juoksetko mielelläsi saman lenkin samassa tahdissa? Muuta reittejäsi ja vaihda tahtia säännöllisesti. Intervallitreeni on tehokasta, kun vaihtelet lenkin tehoja. Juokse välillä kovaa, hölkyttele välissä ja jatka taas kovaa. Juokse esimerkiksi lyhtypylväiden välejä tai päätä, että juokset minuutin kovaa ja hölkyttelet kolme.

8. Juo kaakaota

Treenin jälkeen suklaanrakastajat nauttivat. Tutkimusten mukaan kaakaon juominen treenaamisen jälkeen pitää ainnenvaihdunnan käynnissä.

9. Tabascoa ja chiliä

Toiset ravintotutkimuksista puoltavat tulisten ruokien syömistä. Chilin ja tabascon lisääminen ruokaan voi auttaa aineenvaihduntaa toimimaan tehokkaammin.

10. Rentoudu

Ota iisisti ja muista myös elämässäsi rentoutua. Stressatessa keho erittää kortisolia, joka voi vaikeuttaa ruuansulatuksen toimimista. Tämän vuoksi rentoutuminen on tärkeää stressin ehkäisemisen kannalta.

11. Nuku

Jotta keho toimii ja ruuansulatus pelittää, sinun on nukuttava hyvin. Uni tukee lihaksien ja hormonien toimintaa.


Mistä tietää, että laihdutuskuurisi on liian raju? 6 oiretta paljastavat, lue lisää täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat