Kanakeitto on flunssakammoisen ja laihduttajan unelmaruoka - lue lisää vinkkejä

29.09.2014 15:33 - Susanna Karttunen

Pidä syksyn flunssat loitolla ja täytä jääkaappisi vastustuskykyä parantavilla ruoilla. Tietyistä näistä ruoista on myös erittäin suuri apu painonpudotukseen.

Useimmat tietävät, että flunssaa voi ehkäistä pesemällä käsiä ja ottamalla etäisyyttä aivastelevaan työkaveriin. Tämän lisäksi sairauksia auttaa pitämään loitolla suosimalla tiettyjä ruokia.

Women's Health Magazine listasi kuusi ruokaa, joiden syöminen sekä parantaa vastustuskykyä että myös auttaa painonpudotuksessa.

Appelsiini

Appelsiinit ovat varsinaisia terveyspommeja. Viruksia vastaan taistelun lisäksi ne myös auttavat esimerkiksi parantamaan kudos- ja luuvahvuutta. Hedelmän mehukas maku myös auttaa tyydyttämään makeanhimon laihduttaessa.

Lehtikaali

Salaatinlehdissä on paljon vastustuskykyä parantavia antioksidantteja. Hyvä ja terveellinen kastikevaihtoehto salaattiin on valkosipuli ja loraus oliiviöljyä.

Jogurtti

Vähärasvainen jogurtti on mainio aamupala. Sen sisältämät probiootit auttavat pitämään sairaudet loitolla.

Valkosipuli

Muiden sipulien tavoin valkosipuli taistelee tauteja vastaan ja antioksidanttiensa vuoksi myös ehkäisee syöpää. Hyvän makunsa vuoksi sipulit tekevät ruoasta herkullisempaa tuomatta siihen juurikaan lisäkaloreita.

Tee ja hunaja

Lämmin tee helpottaa kurkkukipua ja irrottaa limaa, jolloin jaksat paremmin flunssaisenakin. Hunaja helpottaa myös kipeää kurkkua. Hunajan sisältämistä kaloreista ei tarvitse tässä tapauksessa niinkään välittää, sillä vihreä tee todistetusti kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Kanakeitto

Kanakeitto on perinteinen ja toimiva apu flunssaan ja sen ehkäisyyn. Kuuma liemi lievittää tukkoisuuden tunnetta, kanan proteiini korjaa soluja ja vihannekset ovat täynnä terveellisiä antioksidantteja. Keitto täytyy kuitenkin valmistaa itse, sillä valmiskeitot eivät aja samaa asiaa.

Lisää vastustuskykyä parantavia ruokia löydät täältä.

Lähde: Women's Health Magazine

Suosittelemme

Uusimmat