Syötkö liikaa makeaa? Hillitse himoa helpoin keinoin

10.11.2014 16:21 - Susanna Karttunen

Ihanat mausteet kuten kaneli tekevät teestä ihanan tuoksuista ja -makuista. Lue helpot konstit sokerista eroon pääsemiseen.

Sokerin terveyshaittoja on olemassa pitkä liuta. Haastavaa makeista herkuista luopumisen tekee niiden aiheuttama riippuvuus. Alle on koottu muutama toimiva konsti, joilla saat itsesi paremmin irti sokerikoukusta.

Kieltäminen ei ole ratkaisu

Jos kiellät makeat ruoat itseltäsi kokonaan, makeanhimostasi tulee luultavasti vieläkin suurempi. Kannattaakin sallia itselleen pieniä määriä lempiherkkuaan aina silloin tällöin.

Nuku tarpeeksi

Väsyneinä käytämme usein sokeria piristämään oloamme. Siksi hyvin nukutun yön jälkeen makeaa tekee mieli vähemmän.

Käytä mausteita

Ruokia ja juomia kannattaa kokeilla maustaa vaniljalla, muskottipähkinällä tai kardemummalla, jotka tuovat niihin makua ilman sokerin sisältämiä turhia kaloreita.

Juo teetä

Usein aterian jälkeen tekee mieli nauttia makea herkku. Tällöin hyvä ratkaisu on juoda maustettua teetä, jossa ei ole lisättyä sokeria. Kun sinulla on useampi ihana maku, joista valita, jo pelkästään niiden haistaminen voi auttaa makeanhimoon.

Raakakaakao

Jos pidät suklaasta, raakakaakao tai tumma suklaa voivat auttaa sinua hillitsemään makeanhimoasi. Voit laittaa raakaa kaakaojauhetta ruokiin ja juomiin tai popsia tummaa suklaata muutaman palan sellaisenaan.

Lisää vinkkejä sokerinkäytön vähentämiseksi löydät täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat