Uteliaisuus tekee onnellisemmaksi - luonteenpiirteen hyödyt listattiin

10.11.2014 18:21 - Susanna Karttunen

Uteliaat ihmiset saavat helpommin ystäviä ja heillä on usein alempi riski sairastua muistisairauksiin.

Uteliaita ihmisiä pidetään usein hyvinä kuuntelijoina ja keskustelijoina. Heillä on myös valmiudet oppia paremmin uusia asioita. Huffington Post kokosi listan luonteenpiirteen tärkeistä hyödyistä.

Lujittaa ihmissuhteita

Uteliaisuus muita ihmisiä ja maailmaa kohtaan voi rikastuttaa sosiaalista elämää. Kun on kiinnostunut kuulemaan uuden tutun kiinnostuksenkohteista, haluaa tämä luultavasti viettää enemmän aikaa hänen kanssaan. Kyselemällä tulevat esille myös molempia kiinnostavat asiat, ja niistä puhumalla ystävyys syvenee vielä enemmän.

Suojelee aivoja

Aivojen älyllinen aktivoiminen ja stimuloiminen pitkin elämää voi suojella niin dementialta kuin Alzheimerin taudiltakin.

Voi auttaa selättämään ahdistuksen

Monia jännittää esimerkiksi ensitreffeille meno. Uteliaisuus ja halu oppia uudesta ihmisestä auttavat kuitenkin häivyttämään ahdistuksen taka-alalle, mikä on yksi esimerkki tämän luonteenpiirteen hyödyistä.

On yhteydessä onnellisuuteen

Ihminen kangistuu helposti kaavoihinsa, mutta uteliaat yksilöt lähtevät todennäköisemmin mukavuusalueensa ulkopuolelle vaikka se tuntuisikin ahdistavalta. Riskien ottaminen kannattaa, sillä se auttaa kasvamaan ihmisenä ja löytämään onnellisuuden.

Auttaa oppimaan

Tutkimukset ovat todistaneet, että ihmiset oppivat parhaiten, kun heidän uteliaisuutensa on huipussaan. Tämä auttaa motivoimaan uuden oppimiseen ja asiat myös painuvat paremmin mieleen.

Aiemmasta artikkelistamme voit lukea lisää siitä, miten uteliaisuus helpottaa elämää.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat