Arvosta itseäsi päivä päivältä enemmän - arkisilla vinkeillä pääset alkuun

03.12.2014 23:15 - Heli Thoren

Omasta hyvästä olosta lähtee liikkelle kaikki. Kun opit arvostamaan itseäsi enemmän, arjestasi tulee onnellisempaa.

Kun katsomme peiliin, mitä näemme? Näemmekö kauniin ihmisen, joka on hyvä juuri sellaisena kuin on? Vai näemmekö virheitä ja kohtia, joita pitäisi muuttaa?

Jotta opimme todella arvostamaan itseämme, meidän pitää olla valmiita harjoittamaan mieltämme. Kielteiset ajatukset itsestä ja kadehtivat ajatukset muista tulee kitkeä pikku hiljaa.

Listasimme vinkkejä arkeen, joiden avulla voimme opetella arvostamaan ja rakastamaan itseämme enemmän:

Kirjoita se

Laita tietokoneesi, tablettisi tai sähköpostisi salasanaksi jotakin kannustavaa ja ihanaa itsestäsi. Esimerkiksi: Kaunisupeasinä tai Oletihanin toimivat salasanoina hyvin. Kun kirjoitat ne kirjautuessasi koneelle uudelleen ja uudelleen, alat toivon mukaan pian myös uskomaan kirjoittamaasi.

Sano se

Kun kuljet peilin ohi, sano itsellesi jotain ihanaa. Voit sanoa: Olet kaunis, ihanat pisamat ja niin edelleen. Jos et kehtaa sanoa sitä yleisessä vessassa ääneen, sano se mielessäsi. Muista sanoa se joka kerta. Pikku hiljaa muutat samalla ajatuksiasi itsestäsi.

Puhu siitä

Älä puhu itsestäsi arvostelevaan sävyyn muille, äläkä myöskään tee sitä mielessäsi. Katkaise itseäsi vähättelevä puhe heti, kun tottumuksesta sen aloitat. Pakota itseäsi ajattelemaan itsestäsi jotain mukavaa sen sijaan.

Ota vastaan

Kun joku kehuu sinua, ota kohteliaisuus vastaan. Älä vähättele sitä, mistä sait kehuja. Sano kiitos ja kätke kehu sydämeesi. Usko se myös.

Älä vertaa

Me kaikki olemme erilaisia, luonteeltamme, taustoiltamme ja ulkonäöltämme. Älä vertaa itseäsi toisiin - se on ajanhukkaa ja samalla menetät omaa energiaasi. Kauneus on katsojan silmissä ja olemme kaikki omalla tavallamme kauniita. Kun arvostat ja pidät itsestäsi, hehkut kauniimpana kuin silloin, kun vähättelet itseäsi muiden rinnalla.

Älä kadehdi

Jos toisella on jotain, jota itse haluaisit tai joka saa sinut tuntemaan itsesi pieneksi, päätä pyrkiä sitä asiaa kohti. Älä sorru kadehtimaan, koska samalla mustaat ainoastaan omaa maailmaasi. Jos todella haluat ja kadehdit jotain, jota toisella on, pidä sitä merkkinä siitä, että sinun kannattaa pyrkiä kohti samaa.

Pidä hyvä huoli

Älä unohda itseäsi arjen kiireissä. Vaali ja pidä huolta itsestäsi. Olet tärkein matkakumppanisi ja läheisesikin voivat paremmin, kun sinä voit ensin hyvin. Silloin voit olla parempi kumppani, ystävä tai vanhempi rakkaillesi. Terve itsekkyys on itsen arvostamista parhaimmillaan, eikä oman itsen vaaliminen mene koskaan hukkaan.


Stressaatko liikaa? Yhdellä oivalluksella saat helpomman elämän. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat