Keho ja koti kuntoon teepussien avulla: 7 vinkkiä

07.12.2014 20:45 - Linda Arponen

Teepussit ovat niin monikäyttöisiä, että niillä voi tehdä monia muitakin asioita kuin vain kuumia juomia.

Tee on herkullinen juoma, jonka terveysvaikutuksetkin tunnetaan. Teen antioksidantit voivat auttaa esimerkiksi taistelussa ryppyjä ja erilaisia sairauksia vastaan.

Käytettyjä teepusseja ei kuitenkaan kannata heittää saman tien menemään, sillä voit käyttää niitä monilla tavoilla hyödyksesi myös ulkoisesti ja myös kotonasi. Lue siis seuraavat vinkit ennen kuin heität teepussit biojätteeseen.

1. Poista syylät

Syylät ovat kiusallisia, mutta onneksi niitä voi hoitaa teepussien avulla. Liota teepusseja siis hetki kuumassa vedessä ja aseta sen jälkeen syylien päälle noin 20-30 minuutiksi. Näin saat syylät kaikkoamaan.

2. Raikasta koti

Jos haistat epämiellyttäviä hajuja kotonasi, aseta haiseviin paikkoihin käyttämättömiä ja avaamattomia teepusseja. Näin teepussit alkavat imeä itseensä näitä hajuja. Toimii myös haiseviin kenkiin!

3. Hoida suuta

Jos suussasi olevat haavaumat häiritsevät, pureskele käytettyä teepussia. Näin kipu voi helpottaa.

4. Hemmottele väsyneitä silmiä

Jos silmäsi ovat herätessäsi punaiset ja turvonneet, aseta niiden päälle hetkeksi kylmässä vedessä liotetut teepussit. Näin saat turvotuksen laskemaan.

5. Lannoita kasvit

Teepussien ravinteet voivat toimia luonnollisena lannoitteena huonekasveillesi. Jos siis poistat pussit ja asetat pelkät teelehdet multaan, pysyy kasvin kosteus yllä pidempään.

6. Hoida ihottumaa ja hyönteisten puremia

Jos asetat käytetyn teepussin suoraan ihottuman tai hyönteisen pureman päälle, saat kutinaa vähennettyä.

7. Raidoita hiukset luonnollisesti

Jos hiuksesi ovat vaaleat ja haluat niihin hiukan luonnollisia raitoja, huuhtele hiuksesi teevedellä muutaman päivän ajan. Näin saat aikaiseksi hienovaraisia raitoja. Teevesihuuhtelulla voit saada hiuksista myös kiiltävämmät ja helpommin käsiteltävät.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: HellaWella

Kilpailut

Uusimmat